🤍9 3/4 Cafe中意Harry Potter可以考慮來尼間Cafe,佢地嘅佈置超級用心,神還原咗9 3/4月台嘅場景,仲有好多魔仗、魔法書,令我地彷彿置身Harry Potter嘅魔法世界咁!入面好多小用品都好得意,例如:有個擺底會嚇親,以為佢就倒瀉水嘅轉轉不倒翁杯😙,又會有頂分類帽!∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ◽️牛油果龍蝦沙律 5/10 (HKD 95)擺盤非常靚,令人食慾大增,份量都足,有大大盤生菜、車尼茄同埋有一粒完整嘅牛油果,牛油果好味!但龍蝦就相對麻麻,唔新鮮之餘仲撈左好多醬,肉質都係好林同散開,所以令到成個沙律大打折扣!*:・・:*:・゚・:,。*◽️明太子軟殼蟹意粉 7/10 (HKD 118)一隻完整嘅軟殼蟹炸到脆卜卜,份量好足,我覺得唔算太油,係好味嘅😋!明太子都好多,意粉🍝軟硬適中,一開始食係好味既,但食食下個忌廉意粉都幾溜,所以overall尼講叫不過不失!*:・・:*:・゚・:,。*◽️雞肉意大利飯 7/10(HKD 88)尼個risotto係咁多樣野入面最好味,risotto煮到微硬,非常有𡁻勁!個醬汁好creamy,但唔算溜,我食食下仲食到淡淡嘅日式咖喱味,味
🤍9 3/4 Cafe

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

◽️牛油果龍蝦沙律 5/10 (HKD 95)

*:・・:*:・゚・:,。*

◽️明太子軟殼蟹意粉 7/10 (HKD 118)

*:・・:*:・゚・:,。*

◽️雞肉意大利飯 7/10(HKD 88)

尼個risotto係咁多樣野入面最好味,risotto煮到微硬,非常有𡁻勁!個醬汁好creamy,但唔算溜,我食食下仲食到淡淡嘅日式咖喱味,味道不錯!

◽️藍莓芝士蛋糕 6/10

藍莓🫐味好出,芝士好軟綿綿,帶微微嘅奶味,而且唔算太甜,不錯!

💭評分

味道 7/10
環境 7/10

📍地點

9 3/4 cafe (📌旺角)
旺角煙廠街9號興發商業大廈4樓404室