2022-04-13 1324 views
難得同朋友一齊去Staycation ,一於食盡玩盡,但其實呢度係半山,交通不便,我地係飛的落山,朋友另一半住附近,可送佢,好彩我都可以坐車上黎。唔係就飛兩程的士。之後,我地食了All day Breakfast ,料都豐富,出面Cafe呢個應收$98-138左右。之後,Lunch開始5道法國菜。首先係海鮮冷盤,有煙霧,都靚,拍條影片先,我地都驚喜。個冷盤有蝦、有龍蝦、有蝸牛、有青口、有鮑魚,鮑魚唔錯,龍蝦同蝦都ok,佢個汁spicy的,點黎食好野味。青口和蝸牛我就唔食了,感覺好醜。第二道菜係鵝肝配芒果醬,芒果硬d,幾好咬,鵝肝都軟,像食緊鰻魚,但零內臟味,應該煎得幾好。不過鵝肝飼養過程殘忍,我食完兩口,就請朋友食了。第三道菜係黑洋蔥湯,太甜了,未必人人喜歡💕我們就不喜歡飲,只喝了幾口就放棄了。第四道是主菜,三文魚夠厚,煎得唔錯,仲有汁,個薯泥好味,似加奶了。最後係甜品心太軟,還不錯。個景望動植物公園,但係上菜好慢,我地趕時間,2小時的飯1.5小時前已催上菜,但Service 係好好👍另外,酒店房型雖小,但好有家的感覺,如果住高層,應該望到半山整個景的。抵住抵食,$600幾/1人就不要

最後係甜品心太軟,還不錯。

另外,酒店房型雖小,但好有家的感覺,如果住高層,應該望到半山整個景的。抵住抵食,$600幾/1人就不要太高要求了!