2018-10-12
要講我地一家人食得最多既西餐, 一定係ruby Tuesday, 因為家姐join左member. 半價之後真係乜都覺得好抵食。 Build-Your-Own Sampler Regular$218次次必點。家姐至愛buffalo Chicken Wings好辣夠惹味。呀媽就鐘意honey mustard醬所以會簡Chicken Tenders。Breaded Shrimp份量唔少過口癮,Broccoli Cheese Poppers好濃芝士味。 幾乎全炸物,但係真係香口邪惡又好味。Wagyu Sirloin $508十安士和牛西冷,份量不算大,和牛比Premium Aged Prime Sirloin貴兼細,平時都係食後者,今次第一次試呢款。火喉都算燒得唔錯既,幾juicy幾多肉汁。但都係覺得aged prime牛味濃d,唯一慶幸係簡左較清淡既蒜蓉牛油,否則更食唔倒肉味。Shellfish Mac’n Cheese $308寫住New item,屋企人又愛海鮮所以試下。蟹肉帶子肉雖然不是大大舊厚厚肉,而係已切細的,但份量都幾多,啖啖通粉都幾乎有。兩者都好鮮味;整體亦好多芝士汁,好味
一定係ruby Tuesday,
因為家姐join左member.
半價之後真係乜都覺得好抵食。
幾乎全炸物,但係真係香口邪惡又好味。
Wagyu Sirloin $508
十安士和牛西冷,份量不算大,
平時都係食後者,今次第一次試呢款。
火喉都算燒得唔錯既,幾juicy幾多肉汁。
但都係覺得aged prime牛味濃d,
唯一慶幸係簡左較清淡既蒜蓉牛油,否則更食唔倒肉味。
Shellfish Mac’n Cheese $308
寫住New item,屋企人又愛海鮮所以試下。
蟹肉帶子肉雖然不是大大舊厚厚肉,
而係已切細的,但份量都幾多,啖啖通粉都幾乎有。
兩者都好鮮味;整體亦好多芝士汁,好味。
甜品又係叫chocolate tallcake $168
巨型新地,唔食得都睇得,重點係都好好食。
勁大舊朱古力蛋糕,上面有cream有雪糕有朱古力同焦糖醬,
一家人一齊爭食零舍好味,仲別有一番樂趣。
整體都好好味,份量又夠,好o岩人多share。
不過成日食,好多野都翻兜再翻兜,
希望佢keep住轉menu啦。