Happy Friday! 今日早收工去左一排無去既尖沙咀玩味cafe Mamaday!之前次次都係午市黎,今次晚市時段,早少少就人少d。點知我完全錯哂,六點十分黎到居然全場滿座,仲有條人龍排隊留電話等位,超旺。主餐牌好似同以往一樣,有我最鍾意既比薩,意粉,飯類,蕎麥麵,扒類,小食,沙律,窩夫,蛋糕,仲有好多唔同既飲品。蒜蓉虎蝦比薩 $136 另加一作爲Mamaday比薩既fans,我次次黎都一定要叫比薩,因爲我實在太鍾意超薄脆比薩餅底!成個比蕯有六隻虎蝦,都幾爽脆下,加埋大量既蒜蓉,好似食緊中式既蒜蓉蒸虎蝦,幾得意。比薩面加左芝士,仲有小量車厘茄同洋葱絲加係面。我特別鍾意佢加左少少薯蓉係批邊,增添香滑口感。呢個比薩的確高質。炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵 $118 另加一另外叫左個炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵。從來都未試過呢款麵,今次就試吓先。呢個可以加$18升級原隻軟殼蟹,都幾抵。成隻軟殼蟹大大隻,炸得香脆,有肉都有少少膏,如果再熱d會更好。麵條係粗身,都有少少嚼勁,真係見到蝦籽係麵條度,都幾香。個撈汁係辣辣哋好冶味,反而沙嗲味唔算太濃。伴碟仲有脆脆炸蒜加強口感。今餐食物都唔

蒜蓉虎蝦比薩 $136 另加一

炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵 $118 另加一

炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵

今餐食物都唔錯。一如既往,處處打卡位,黎影相幾好。

2021-05-14