2008-01-04
約了友人於MK見面好耐無見想搵達靜又坐得耐d既地方下計食下野之前試過係度食過幾次lunch,食物同環境都幾好所以就選擇左呢度黎試下佢個dinner我同朋友分別叫左2個set我果個係焗香蕉龍利柳飯,見到個名好特別,好少食到香蕉焗既魚,跟左個甘筍西米露湯朋友要左個煙三文魚天使麵,跟雜菜湯個西米露湯有d似忌簾湯, 係咸味既西米露,又唔會太怪既,因為佢其實只係在忌簾湯中加左一粒粒西米,多左層口感,反而幾特別, 但就有d heavy.跟住個香蕉焗飯真係好surprise!有好香既香蕉味,食落好creamy, 好奇怪香蕉既甜味同d cream sauce又出奇地夾到唔會怪,d香蕉係一片片切片的鋪係塊龍利柳上面, 塊龍利柳肉質都算彈牙算新鮮=] 個飯仲要有炒底正合我意~ 朋友個天使麵佢話ok, 我試過下d angel hair 唔會太黐口幾好, 相對於我個焗飯佢果個就清d最後仲有埋餐飲二個餐分別都係$5X 埋單2人$120有找, 食到咁特別又有質素既dinner, 仲可以坐得耐個環境都算靜傾計絕對ok!~d 侍應都好有禮貌=]見到佢餐牌上仲有唔其他特別既菜名, 令鐘意試d新奇特別野既我會想再黎=]真
好耐無見想搵達靜又坐得耐d既地方下計食下野
之前試過係度食過幾次lunch,食物同環境都幾好
所以就選擇左呢度黎試下佢個dinner
我同朋友分別叫左2個set
朋友要左個煙三文魚天使麵,跟雜菜湯
最後仲有埋餐飲
真係一次過滿足哂我三個願望(驚喜,delicious food and good environment) It's magic XD
hope 佢可以keep住愈做愈好and 愈黎愈多人幫襯~=D