2019-09-23 36 views
今日要同朋友慶祝生日,佢好喜歡食壽司,今次就特別少少,唔再去食居酒屋,而係帶佢去食廚師發辨啦。但朋友唔想我太過花費,所以話食午餐就得,那麼我們就中午時份去光顧啦。我建議大家要預早訂位,因為都幾多客人光顧呀。午市套餐的選擇有很多,有熟食丼飯,也有魚生丼飯和廚師發辨,我們要了兩份九件壽司套餐,食得很滿足呢。廚師精選壽司九貫 $270率先有沙律和前菜,沙律菜好新鮮,而前菜有魚生漬,可以食到多種種類的魚。茶碗蒸的蛋很滑,入面有好多配料,例如:雞肉粒,冬菇,秋葵等等,味道豐富。真鯛壽司魚肉的味道最淡,所以師傅第一份給我們吃,之後會慢慢食到最濃味的魚刺身。我一向喜歡吃帶子,帶子好軟滑,調過味後更加好食。方間常見的深海池魚,師傅配了香蔥和薑蓉,食起來減低腥味。滑滑的甘蝦,蝦味很濃,不過要小心,蝦子太滑,拿起時有機會會溜走呀。常見的吞拿魚,師傅用了醬油漬的方法去調味,帶出魚肉的鮮。最後仲有日本海膽壽司,朋友同我都好滿意今次食材的質素。如果服務方面可以有禮用心一點,就會更令人滿意啦。甜品有抹茶雪糕,抹茶味夠濃,都唔錯!
今日要同朋友慶祝生日,佢好喜歡食壽司

廚師精選壽司九貫 $270

我一向喜歡吃帶子,帶子好軟滑,調過味後更加好食。

方間常見的深海池魚,師傅配了香蔥和薑蓉,食起來減低腥味。

常見的吞拿魚,師傅用了醬油漬的方法去調味,帶出魚肉的鮮。

甜品有抹茶雪糕,抹茶味夠濃,都唔錯!
2019-09-22