第一次試鮨一,之前上網見到好多人評價係平價又高水準既日本野,所以一直都好有興趣去試Lunch時段都比較多人去食,門口位空間比較少,我哋係排第二GP己經有少少逼,門口裝飾都好有日本居酒屋,第一印象唔錯。等左大约5~7分鐘安排座位,都比較快,唔係等左好耐,入面環境不算太大,有少少昏暗,座位不多,但座位之間都幾闊落,都坐得舒服,入座後都安排左熱茶,餐具, 都有問我哋要唔要紙袋放口罩。Lunch set選擇都好多, 丼飯同熟食都有, 魚生飯定食就比想像中定價有平,入面材料都有魚生魚子,大概感覺材料都算高級,都唔洗$100 (未計加一),set有沙律,湯, 茶碗蒸,前菜, 以呢個價錢有咁幾多嘢感覺都幾抵男朋友叫咗三文魚魚子魚生飯, 佢哋嘅壽司飯係深啡色嘅,聽聞係用咗唔同嘅醋去整, 味道上其實同普通壽司飯分別不大, 男朋友就話整體口感就立黐黐啲,濕啲, 可能係有少少分別嘅, 但我就唔係好食得出。 丼飯嘅份量都幾多, 唔算好細碗,三文魚好厚, 纹理好靚, 食入口啖啖肥肉又甘香, 食得出特別新鮮, 同平價三文魚比較係會食得出味道上係有唔同, 唔會有嗰陣雪藏嘅怪味, 所以有理由相信佢嘅材料真係幾新鮮,

男朋友叫咗三文魚魚子魚生飯, 佢哋嘅壽司飯係深啡色嘅,聽聞係用咗唔同嘅醋去整, 味道上其實同普通壽司飯分別不大, 男朋友就話整體口感就立黐黐啲,濕啲, 可能係有少少分別嘅, 但我就唔係好食得出。 丼飯嘅份量都幾多, 唔算好細碗,三文魚好厚, 纹理好靚, 食入口啖啖肥肉又甘香, 食得出特別新鮮, 同平價三文魚比較係會食得出味道上係有唔同, 唔會有嗰陣雪藏嘅怪味, 所以有理由相信佢嘅材料真係幾新鮮, 然後三文魚魚子都唔孤寒,比預想中嘅多,所以覺得好驚喜, 呢個位值得一讚, 所以整體味道上嘅享受~滿意度都好高分👍👍👍

然後我order咗特上八貫配烏冬,$128呢個價錢絕對 值回票價,絶對係高水準壽司💖
第一件带子已經又肥美又好厚身~有新鮮,入口新鮮得嚟又有陣甘甜, 然後最令我印象深刻係佢嘅火炙碟魚邊, 出面食開嘅碟魚壽司都好細粒,肉身得好少, 但呢一個入口好滿足,又厚身又大舊, 鹽燒過嘅香口味夾埋醬汁簡直一流, 真係值得一讚。
赤蝦壽司我本身麻麻地, 但係食落都新鮮, 同出面嘅平價赤蝦嚟講,呢一個真係好味好多,冇咩奇怪嘅味,而且都係好厚身又大條, 我一口都食唔曬成條, 最欣賞嘅係佢冇蝦尾,已經剝好咗, 呢個位值得加分。 然後油甘魚都好正,又大條又好味又香口, 甘香嘅味道好突出, 食得出個肉質比出面高汁好多
然後佢入面有海膽壽司,其實我本人好怕食海膽,因為好怕佢好大陣腥味, 不過呢一個就意冇嗰種好難頂嘅腥味, 第一啖海膽嘅苦澀味都係會有,但唔算太突出,海膽嘅鮮味比較濃郁啲, 對於唔鍾意食海膽既我嚟講,呢個係一個幾好味嘅海膽, 如果鍾意食海膽嘅朋友應該會中槍。

然後佢另外仲有烏冬, 高登比想像中大碗,個烏冬係高質嘅,食落好彈牙都好爽口, 簡簡單單一碗烏冬但係實係幾好食既

咁整體而言,呢八件壽司嘅滿意程度都好高, 件件都獨一無二但又唔會搶咗味道,最緊要係每一嚿海鮮都好大件而且好新鮮~好高質,呢一個價錢又有帶子又有海膽,其實真係算唔錯~ 壽司嚟講都幾推薦大家去試試~ 尤其午餐呢個價錢真係幾抵👍

所有嘢都咁有質素~下次會想試下佢嘅晚市💖💖
三文魚魚子定食
麵豉湯,蒸水蛋
特上八貫配烏冬
2021-03-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
三文魚魚子定食
麵豉湯,蒸水蛋