2018-03-13
2099 views
星期日同老婆遲左起身去尖沙咀睇早場,散場時已經差唔多1點,我地咩都未落個肚超級肚餓,老婆大人話想食燒肉,我接令後立即上OPENRICE搵,睇到呢間赫德道The Hart嘅伊賀日本燒肉料理,lunch燒肉放題只係$198一位,價錢好吸引,我地立刻上去walkin。The Hart非常新,樓上幾層係酒店,伊賀日本燒肉料理位於3樓,地方都好大,而且落地玻璃令餐廳充滿自然光,日式裝修風格加上寬敞嘅座位,整體環境好舒適。😙點餐係用電子餐牌,即點即落單,方便之餘亦可以更有效避免放題最容易發生嘅漏單情況。除左燒肉之外,其他任點食物種類都好多,刺身、壽司、小食、野菜、海鮮同炸物款式都唔少,就算唔燒肉,只食其他食物都足夠回本。😁未落好單店員先送上一碟燒肉頭盤,每款一人一件,呢個安排我覺得幾好,可以試到邊樣啱食先再點多d。燒肉入面我自己最鍾意安格斯牛小排,厚度適中而且牛肉味濃,我加單時點左好多。老婆就大讚伊比利亞橡果一口豬,西班牙豬嘅肉味係特別濃,而且以橡果餵養嘅伊比利亞豬肉質軟腍多汁,老婆食完一轉後再點左三轉,非常滿足。另一款比較特別嘅燒肉係漬壺牛,調味恰到好處,肉質彈牙有咬勁,味道唔錯,其他燒肉質素都
未落好單店員先送上一碟燒肉頭盤,每款一人一件,呢個安排我覺得幾好,可以試到邊樣啱食先再點多d。燒肉入面我自己最鍾意安格斯牛小排,厚度適中而且牛肉味濃,我加單時點左好多。老婆就大讚伊比利亞橡果一口豬,西班牙豬嘅肉味係特別濃,而且以橡果餵養嘅伊比利亞豬肉質軟腍多汁,老婆食完一轉後再點左三轉,非常滿足。另一款比較特別嘅燒肉係漬壺牛,調味恰到好處,肉質彈牙有咬勁,味道唔錯,其他燒肉質素都唔差。👍
除左燒肉,我地仲點左好多款其他食物,當然唔少得我最愛嘅剌身啦,呢度任食有9款刺身選擇,味道唔選好突出,不過都幾新鮮,食完我都有再點。
其他食物都幾高質,我地另外加$8點罐飲品邊飲邊食,慢慢嘆,埋單每人只需$220,相當抵食。😄