2018-07-20 228 views
今日去左九龍城同朋友食左新越越式料理,一開始仲去錯左另邊既一間😂😂呢間餐廳格局唔錯,好闊落!同朋友一人叫左一個餐,加特飲只係加$8!我叫左個扎肉炒金邊粉同三色冰,嚟到先發現勁大碟,如果有需要檸檬,可以問服務員拎!我就鐘意有d酸酸地,所以都落左d檸檬汁!個金邊粉唔會好油膩,仲有就係有好多扎肉!一d都唔孤寒,五十幾蚊咁大碟金邊粉真係好抵!朋友就叫左個海南雞飯加雙檸蜜,仲附送咗碗雞湯tim。朋友話呢到個海南雞雞皮好爽口好好味,我試左少少個飯,都幾香口!我地仲叫左2個小菜,一個椒鹽軟殻蟹,一個雞肉唦嗲串。椒鹽軟殻蟹好鬆脆好好味,仲好多避風塘脆脆,而且個量都唔少,2-3人食都夠。串燒唯一美中不足就係3串要同一款。我地叫左雞肉串,外面燒到脆脆地,入面d肉好嫩滑!仲要上枱既時候熱辣辣,真係好吸引!我杯三色杯都勁足料,d綠色啫喱條高到杯既三份之二都有!又唔會好甜,所以好好飲。朋友既雙檸蜜就係鮮檸+咸檸,如果喉嚨有d唔舒服或者怕燒烤炸物熱氣,可以叫翻杯黎飲下!每人一百多d食到飽一飽,真係性價比好高!

呢間餐廳格局唔錯,好闊落!

每人一百多d食到飽一飽,真係性價比好高!