2009-04-11 16 views
去完洪聖灣沙灘,五時多回到榕樹灣大街,見到有好多人排隊,一心諗住食豬頸肉同雞翼,但排到去得番魷魚、雞肉、魚餅,唯有叫了魷魚、雞肉各一串,各$10,沙爹汁。買完就行埋一邊食,魷魚好硬,雞肉好鞋,無味,乾憎憎,好難食,汁又唔係特別出色,好失望。第二天,去完南島書蟲,不忿氣,又來吃串燒,終於都吃到雞翼同豬頸肉,不過都係失望而回。豬頸肉唔知點解有皮,好靭,肉又好硬,一串有一半要吐番出來。雞翼,全翼,無特別,自己燒的仲好味。真不明點解咁多人話好味,我希望係因為復活假期啦,好多人,令佢水準下降。不過,如果我下次再來都未必再食。兩次幫襯都無乜服務,問兩句都唔得咁,拉龍大曬咩

兩次幫襯都無乜服務,問兩句都唔得咁,拉龍大曬咩
雞肉(上)魷魚(下)
雞翼(上)豬頸肉(下)
2009-04-10
$20 (Other)