2021-02-27 1236 views
今日在這間小店叫外賣,是因為小店員工會在荔枝角地鐵站派傳單,其實人來人往,來去匆匆,邊有人拎。員工會不停講:嚟試吓,在奇華隔離。真是辛苦。外賣包裝,為了怕漏,飲品杯和食盒,都加膠紙貼好。有用心的小店。午餐食了法國燒春雞(半隻)配意大利香草醬扁意粉,跟熱飲,$79。這雞燒得好靚。皮脆肉嫩,唔肥膩,好好食。扁意粉軟硬適中,醬汁好香,有小小温室豆苗,小蕃茄,蒜蓉等,味道好夾,好食。跟飲品,凍飲+$2半價加配小食,可以揀醉雞翼,蝦肉棒春卷,脆皮蝦球配青介末沙律醬,薯條配黑松露醬。這個燒雞意粉,感覺有點貴,但這燒雞,不單雞脾,雞翼好食,雞胸都唔鞋,有肉汁的。係值得的。

這雞燒得好靚。皮脆肉嫩,唔肥膩,好好食。
跟飲品,凍飲+$2
法國燒春雞配扁意粉