好耐無食刺身壽司啦! 😍 呢一日就來到荔枝角既世澄日本料理嘆下! 環境不大,裡面掛滿日本裝飾,小小的居酒屋咁,最特別係店員都著上日式和服上衣制服,好地道! 我地就叫左好多野食🤣..🍱特上海膽丼🍣三文魚刺身🍙花之戀🦀牛油果軟殼蟹卷🍢鹽燒牛舌🥚茶碗蒸..特上海膽丼有牡丹蝦、海膽、帶子、蟹子同玉子😋 好足料好豐富! 食材都好新鮮! 帶子同牡丹蝦都好鮮甜! 飯面勁多蟹子,撈埋來食好有口感! 三文魚刺身有5大片,好肥美! 三文魚刺身另有其他唔同價錢for唔同片數! 花之戀雖然都係三文魚,但其實我個人好鍾意花之戀,所以通常都會叫一碟來食🤣 兩大片肥美既三文魚包住壽司飯,加上沙律醬,一流!..牛油果軟殼蟹卷係以牛油果包住壽司飯,而壽司飯裡面仲包住左軟殼蟹同青瓜絲! 牛油果面鋪上左蟹子,同少許沙律醬,一啖食哂,牛油果好甜好好食,軟殼蟹肉好香好脆! 而鹽燒牛舌燒得好好食! 牛舌好爽! 而且本身已經有微微調味又唔會過鹹或燒得太韌,好惹味! 茶碗蒸裡面既蛋好滑好香,上邊有菇,底有蟹柳,唔錯!
🍱特上海膽丼
🍣三文魚刺身