今日小弟放 lunch,翻食第二次百年路,諗住試下其他食物,再下次應該試埋個肉骨茶。差唔多12:30去到,已經有好多人等位,不過我經常都係一個人,所以唔洗等,直接坐吧檯。PS : 店內座位唔多,所以最好預早少少去🙂食物(食過):星加坡叻沙 - 本身唔辣,耶香味為主 (可加Sambal Sauce,更好味)- 湯味夠濃,唔覺得有味精- 蝦夠爽囗- 豆卜吸哂個叻沙湯底,好入味- 足料(雞肉,芽菜,豆卜,蛋,魚片,兩種麵,蝦)瑪沙蔓牛肋條配薄餅及飯- 牛肋條個 Sauce超入味,撈飯一流- 肉質易入囗,唔黏牙- 薄餅酥脆,本身個餅味已經好好食,加埋個辣 Sauce,真係不得了拉茶- 味道特別 (可以一試)總結 :抵食又好味既東南亞菜,食 lunch 一定飽,推介糧尾人士去食 優點:- 平價 (50蚊有得食)- 店員服務態度非常好 (好 nice 好親切)- 食物份量足夠 (性價比高)- 食物味道良好 (夠東南亞風味)- 上菜速度快- 環境舒適缺點:- 店內裝橫較普通(唔夠東南亞風味)

PS : 店內座位唔多,所以最好預早少少去🙂

食物(食過):
星加坡叻沙
- 湯味夠濃,唔覺得有味精
- 蝦夠爽囗
- 豆卜吸哂個叻沙湯底,好入味
- 足料(雞肉,芽菜,豆卜,蛋,魚片,兩種麵,蝦)

瑪沙蔓牛肋條配薄餅及飯
- 牛肋條個 Sauce超入味,撈飯一流
- 肉質易入囗,唔黏牙

拉茶
- 味道特別 (可以一試)

總結 :

優點:
- 平價 (50蚊有得食)
- 店員服務態度非常好 (好 nice 好親切)
- 食物份量足夠 (性價比高)
- 食物味道良好 (夠東南亞風味)
- 上菜速度快
- 環境舒適

缺點:
- 店內裝橫較普通(唔夠東南亞風味)

2020-05-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)