今日我同好姊妹殺入觀塘尋找美食,在工廠內有好多唔同餐廳!這間私房菜網上見到好多客人大讚,所以早早訂了品嚐一下先簡單像家庭式的格局,無特別裝修;主要有5-6張圓枱,由2位服務生全權主理,有禮又快手,讚賞我們選擇了花龍蝦餐1. 雜菇大蜆豆腐湯這個湯真的太太太好飲啦魚味好香濃,又有蜆的鮮甜,配上雜菇及滑滑豆腐,飲完這個湯真係靚咗,唔會口渴,真材實料!2.麻辣青瓜雞絲好香麻辣的青瓜雞絲,青瓜好爽脆又清新;雞絲都好香滑,配上粒粒芝麻,好野味喔3.香煎龍蝦配麵條龍蝦可以選擇香煎、上湯、芝士3種煮法,我們選了香煎,煎得十分靚,好多肉好肥美爽口彈牙,又有膏喔!超級好味,配上脆脆麵條,好脆口;另外有一碗汁是配麵條,又是另一食法,不同特色,但口感味道都絕佳4.蒜蓉粉絲蟶子蒜蓉炸香了,好脆!加了紅椒、香蔥;蟶子好新鮮好彈牙,口感一流;配下面的滑滑入味粉絲,又是食唔停口的5.花雕蛋白龍躉球It would be recommended on 29th (Wed) PM or 31st (Fri).蛋白好滑滑,蒸得剛剛好;龍躉口感一流,好彈牙有魚味,魚皮好滑,滿滿骨膠原!我最愛的魚魚!6.白胡椒爆炒鮑魚白胡椒好

我們選擇了花龍蝦餐

花雕蛋白蒸龍躉球

我最愛的魚魚!
6.白胡椒爆炒鮑魚
白胡椒爆炒鮑魚

白胡椒好香,麻麻的感覺!汁剛剛好;鮑魚好腍好有口感,薄薄的不用太厚,質感剛剛好!

7.士多啤梨骨
士多啤梨骨

士多啤梨骨期待咗好耐,好有口感!肉好香好好食,也很喜歡這個汁!配上芝麻,更香!

8.蟹油炒麵
麵油炒麵

好香好脆!這個蟹油炒麵是我食過最香的炒麵!有芽菜、洋蔥、芝麻香蔥作配料,全都野味!麵唔會好油,口感好好,彈牙又野味!

9.芒果布丁
芒果布丁

甜品是芒果布丁,有粒粒芒果肉,布丁好香滑,連花奶同上,讓客人自己選擇加多少花奶,好滑又唔會太甜的甜品,好完滿的餐點!

好好味道,一定會再帶家人朋友來,材料新鮮好味道,令人味覺有好好享受!服務也很好,換碟收碟快手又有禮

2018-08-21
雜菌大蜆豆腐湯