2020-04-11 1692 views
前排因爲屋企裝修,所以去左朋友係觀塘既屋企暫住。因爲疫情關係,我地都好小會出去食,都係買下外賣同煮下野食。觀塘要買外賣真係好多選擇,而且做外賣優惠既鋪頭亦有好多,不過今次選擇既唔係貪佢有咩外賣優惠,而係鐘意佢有良心!係網上見到呢間位於駿業街熟悉市場既黃店告急,梗係即刻過去支持!無外賣優惠,但有學生減5蚊優惠,唔係主打學生生意,但卻只做學生優專,睇黎係十分有良心!言歸正傳,食物質素方面亦係十分高,而且份量極大。今次叫左個鳗魚飯,好正!老闆又超有禮貌,去拎外賣嘅時候老闆仲超nice幫我地噴消毒搓手液添!蒲燒原條鰻魚定食 ($49)推介指數:9/1049蚊食到個鰻魚飯,係真係非常誇張,學生用44蚊就食到!出色既位係呢個價錢佢賣既鰻魚亦唔算失色,當然唔會期望係肉質好好既貴價鰻魚,不過佢呢個價錢黎講絕對係水準之上!燒都燒得好香,亦燒得好靚,而且鰻魚都算大條,好鐘意!不過稍為係汁較多,用黎送飯係一流,但如果只配鰻魚就會略嫌搶走鰻魚既味。有一樣野係不得不提,我怕唔夠食,叫左多飯,佢又真係俾左超多飯我!!!好似唔洗錢咁,好有照顧客人,而且佢係用珍珠米,亦係十分有口感,加上佢不計成本咁照顧客人既滿足度,
前排因爲屋企裝修,所以去左朋友係觀塘既屋企暫住。
因爲疫情關係,我地都好小會出去食,都係買下外賣同煮下野食。

觀塘要買外賣真係好多選擇,而且做外賣優惠既鋪頭亦有好多,
不過今次選擇既唔係貪佢有咩外賣優惠,而係鐘意佢有良心!

蒲燒原條鰻魚定食

蒲燒原條鰻魚定食 ($49)
推介指數:9/10

49蚊食到個鰻魚飯,係真係非常誇張,學生用44蚊就食到!

不過佢呢個價錢黎講絕對係水準之上!
燒都燒得好香,亦燒得好靚,而且鰻魚都算大條,好鐘意!

加上佢不計成本咁照顧客人既滿足度,真係會好滿足!

呢個餐仲包埋一包飲品同一個細沙律添~

呢間絕對值得大家去幫襯,有良心不得止,味道同份量都有番咁上下水準。
啱啱知道餐廳告急,去開觀塘一定會再食!

2020-03-26
$49 (Lunch)