2022-06-21
牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓基本上而家打邊爐已經唔係淨焗限於冬天啦,香港人一年四季都咁鐘意打邊爐,火鍋放題既餐廳開到成行成市,其中近呢兩年我覺得<牛大人>做得愈黎愈有聲有色,分店愈開愈多,今晚就同左朋友黎荃灣分店記得如果黎幫襯係一定要book位,基本上walkin真係唔使唸,實唔會有位。。晚市放題有3款套餐可以選擇,最大分別當然係取決於牛肉既質素啦,最後我地決定豪一豪佢,揀左最高價位既澳洲極上和牛套餐食物方面,呢到好方便只要有手機用QR Code落單就得啦,非常環保而且漏單既情況亦都大大減少。。而我地當然係主攻食靚牛啦,最鐘意就係澳洲M5 和牛,牛肉既脂肪分佈好平均,望落好似雪花咁靚,我地總共叫左起碼10 盤以上,真係好癲呀,而其他火鍋配料選擇都好多,有部份仲可以自取既,值得一讚最後當然要食埋甜品先至完滿啦,朋友就揀左Movenpick既朱古力味雪糕,而我就每次都會揀台灣仙草凍,仙草既口感幼滑,仲有我最鍾意嘅珍珠同埋芋圓,真係好吸引架
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓