2022-04-06
【尖沙咀⋄ 全新海景日式餐廳】 🍽 五武士 5 Samurai📍尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea1樓125號舖小編終於考到車 所以去左K11 Musea新餐廳食飯慶祝🥳哩間「五武士」透過5種日本核心餐飲元素去設計 menu好似有日式鐵板燒、壽喜燒、串燒同埋精緻和式定食🇯🇵餐廳內主要分成3個區域 鐵板燒吧枱、海景位、品酒區最正係可以望住個海嘆手工啤酒、cocktail、sake等🍺今次我地叫左一個壽喜燒lunch set同埋幾款串燒🍢私心推薦美國牛壽喜燒御膳 個鍋好足料 性價比高!跟餐有前菜、沙律、蒸蛋、白飯、漬物、麵豉湯同甜品雖然唔係A5和牛 但肉質都軟稔 點埋蛋漿醬油 送飯一流🤤建議如果大家budget多少少不坊試下熊本 A5 和牛sukiyaki另外叫左店員推薦嘅招牌牛舌大啡菇同免治雞肉棒~雞肉棒食得出係手打雞肉 唔係叫貨雪藏個啲 值得一讚👍🏻可惜牛舌比想像中薄好多 好似張紙咁 如果厚切就好喇🙈⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ❝我地食咗咩? ت ❞☞ Minced Chicken Stick with Egg York $
🍽 五武士 5 Samurai
📍尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea1樓125號舖
小編終於考到車 所以去左K11 Musea新餐廳食飯慶祝🥳
哩間「五武士」透過5種日本核心餐飲元素去設計 menu
好似有日式鐵板燒、壽喜燒、串燒同埋精緻和式定食🇯🇵
餐廳內主要分成3個區域 鐵板燒吧枱、海景位、品酒區
今次我地叫左一個壽喜燒lunch set同埋幾款串燒🍢
雖然唔係A5和牛 但肉質都軟稔 點埋蛋漿醬油 送飯一流🤤
另外叫左店員推薦嘅招牌牛舌大啡菇同免治雞肉棒~
雞肉棒食得出係手打雞肉 唔係叫貨雪藏個啲 值得一讚👍🏻
可惜牛舌比想像中薄好多 好似張紙咁 如果厚切就好喇🙈
❝我地食咗咩? ت ❞
☞ Minced Chicken Stick with Egg York $68
☞ Ox Tongue Mushroom Roll $108
☞ US Beef Sukiyaki Set $428
☞ Classic Pale Ale (500ml) $88
☞ Heavenly Bun $100