2023-12-25 36 views
鍾意食泰國菜嘅我,知道K11有間新式泰國菜餐廳,就同朋友黎食個午餐先。餐廳走清新簡約設計,座位好闊落,坐得舒服脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬軟殼蟹炸得外脆內軟再配上一層薄米紙,口感豐富,牛油果醬好清新,為菜式添上另一種風味脆炸豆腐配泰式魚露豆腐炸得香脆,配上炸蒜,豆腐入口即溶,好滑,配上泰式魚露,酸酸辣辣,yummy泰式虎蝦炒金邊粉材料豐富,大蝦好大隻,金邊粉炒得入味,加埋青檸汁,花生碎及辣椒碎,酸酸辣辣,好味鹹蛋黃單骨雞翼配脆炸薯條鹹蛋味濃郁,炸得香脆,雞翼係單骨,所以都好方便食。配上泰式酸辣汁,好惹味手作花香斑蘭蝶豆花茶賣相好吸引,燈光照下去好似星空清淡的花香味,好fresh鮮奶咖啡咖啡香滑濃郁,再加上上面的心形圖案,好有心思

脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬

脆炸豆腐配泰式魚露

泰式虎蝦炒金邊粉

鹹蛋黃單骨雞翼配脆炸薯條

手作花香斑蘭蝶豆花茶
賣相好吸引,燈光照下去好似星空
清淡的花香味,好fresh

鮮奶咖啡
咖啡香滑濃郁,再加上上面的心形圖案,好有心思