法國菜,總係同個「貴」字扯上關係。只收$98的法式午餐已包前菜 + 主菜,平到你食之前要做好俾負皮嘅準備。結果呢?呢間位於佐敦嘅「YoursBistro」水準竟然不錯,仲要連星期六、日都有呢個優惠,值得一推!▼ 早起鳥兒 免費升級 ▼12:00 noon前入座,可免費升級前菜、主菜 (原本要另加$45),揀「澳洲黑安格斯肉眼扒配薯條」同「香煎鴨肝伴芹菜頭蓉及烤肉桂蘋果」!!我喺一田用$98買塊扒都有d難度,而家兩樣夾埋仲要煮埋都只係$98,傻的嗎?!!呢個亦都係我要再encore嘅原因。▼ 餐前必睇 ▼1.  午餐:前菜/甜品 + 主菜 ($98),3樣要晒 ($128)     晚餐:$268起2. 以上為慶祝法國國慶之推廣價,期限為即日起至27/73. 午餐last order係2:30pm,我哋2:30pm先入到去,都俾叫嘢食▼ 餐前麵包 (免費) ▼有3舊,兩細一大,麵包微暖,有粒粒穀物,不是hea餐包搽埋牛油食不錯。▼ Smoked Salmon Salad ▼有4大塊煙三文魚,沙律菜亦新鮮靚仔,加埋檸檬汁感覺很fresh及醒胃▼ Parma Ham Salad ▼個人認為味
▼ 早起鳥兒 免費升級 ▼

▼ 餐前必睇 ▼

晚餐:$268起

2. 以上為慶祝法國國慶之推廣價,期限為即日起至27/7

▼ 餐前麵包 (免費) ▼

▼ Smoked Salmon Salad ▼

▼ Parma Ham Salad ▼

個人認為味道及抵食度更勝前者,呢味本身有做好seasoning,唔似Salmon Salad只靠檸檬吊味。而蔬菜方面更有蕃茄、洋蔥、火箭菜,配合濃郁咸香嘅Parma Ham,味道更豐富出眾。
▼ 磨菇醬烤羊排配忌廉焗薯 ▼
羊架:咬落非常之咁腍,外層又有烤過的微香,肉汁四溢,Like!只可惜比較細舊,男仔就9成唔飽的了。

磨菇醬:非常濃郁的cream加磨菇味,唔建議羊架點嚟食,因會搶埋羊嘅原味。

忌廉焗薯:一層薯仔,一層忌廉咁排,是一件很美味的藝術品!

▼ 香煎爐魚配香米 ▼

也是美味的一碟喔!
爐魚:
滑溜juicy,魚味香濃,皮薄微脆

汁:
用上法國的Virgin sauce,即橄欖油 + 檸檬汁 + 碎蕃茄 + 碎basil (又名羅勒/九層塔/金不換)

香米:
外型長長的,很特別!質感較乾身、黏性低,但有濃郁的穀物香,大少好鐘意。原來佢個名叫Basmati
rice,係比泰國香米更昂貴嘅香稻品種,主要由印度/巴基斯坦出口。

▼ Apple Juice (另加 $20) ▼

夏天真係要飲返杯凍嘢先舒服,加$20都在所不惜@@。
確係鮮搾的蘋果汁,亦夠凍,只係略嫌細杯咗啲,只係半杯多少少。
▼ 環境服務 ▼

最重要的一點,侍應會自動奉上兩杯檸檬水,亦會自動為你添水。

小店的裝修很不錯,白色為主調,樓底又夠高,陽光透進來的時候,好有度假feel。見我哋凍到著外套,有人自動較細冷氣。LIKE!!
2015-07-12
$116 (Lunch)
  • Parma Ham Salad
  • 磨菇醬烤羊排配忌廉焗薯