上個星期去咗油尖旺行街,咁啱見到地舖有間印度餐廳,叫小印度餐廳,好似幾得意咁,就入咗去試。店員都幾熱情,因為我哋簡單介紹吓唔同嘅菜式,有啲咩唔同嘅特點,例如馬沙拉,就係加咗乳酪嘅咖喱,好似幾有趣咁,所以我哋就叫咗個豆嘅馬沙拉食。入口其實都唔太似咖喱,似係調咗未啊豆蓉,不過仲未配搭佢個薯仔千層餅,個口感好調和,雖然全部野都軟林林,但係會食得出有層次嘅唔同。好難喺第二啲地方食到呢種感覺!至於羊肉咖喱相對就冇咁特別,羊肉炆得好琳,有充足嘅香料味,不過就冇咁驚艷。我哋另外仲叫咗個牛油薄餅,係即叫即整,所以都幾香口。最後我哋仲叫咗杯甜嘅乳酪飲,你仲有少少似出邊買到嘅酸奶,不過甜味就比較重,中和咖哩嘅辣。我覺得即叫即整呢點,比市面上大部份嘅餐廳都要好,所以絕對推介大家過嚟試吓。