2019-09-02 919 views
人生一大難題就係要唸吓食啲咩尤其是當你過左三點先食晏就仲頭痕,事關好多餐廳都無左lunch menu,日本餐廳就好多都直頭会落場添行過偉晴街就去一去情味館開下餐先以前都有黎食過一两次不過每次都係食lunch未食過晚餐其實餐廳啲佈置同裝飾都好別緻,果隻白色既龍蝦同距地個紅酒架都幾靚lunch set 大部份價錢都係六至九十蚊,都算幾合理,有得揀餐湯or沙律我今日就嗌左個意式茄茸熱炒墨魚汁腸蟹籽意粉,配沙律個沙律幾特別,特別在於個沙律醬,距用既係熱情果醬,唔太甜,有少少酸,幾開胃架意粉上面鋪左好多蟹籽,即係飛魚籽啦其實意粉同飛魚子真係好夾,就算撈勻左之後,飛魚子既味道完全俾意粉既醬汁蓋過都好,但係飛魚子会令每條意粉都多左一種爽脆既口感埋單盛惠70蚊都算好合理啦
人生一大難題就係要唸吓食啲咩

行過偉晴街就去一去情味館開下餐先

以前都有黎食過一两次
不過每次都係食lunch
未食過晚餐

我今日就嗌左個意式茄茸熱炒墨魚汁腸蟹籽意粉,配沙律

意粉上面鋪左好多蟹籽,即係飛魚籽啦
過都好,但係飛魚子会令每條意粉都多左一種爽脆既口感

埋單盛惠70蚊

都算好合理啦