2016-05-06
旺角的火鍋店雖然多,但講到味道好好、食材新鮮就真係唔易搵,最近朋友推介白布街新開的一間火鍋店「為食魚」,確實值得推介一下原來此店有兩層,樓上間房,招呼想有私人空間的客人,去到老闆見我地一行10人,便為我們安排了一間設有大電視的大房。菜色方面,尤其想推介佢地主打嘅「石鍋烤魚」,真係美味到不得了,尤其是個湯底,酸辣麻度適中,同枱朋友個個「𢳂完再𢳂」,飲完又飲,抵讚嘅係侍應加湯便真係加回原味靚湯,並唔係求求其「溝水」。👍👍👍👍👍條魚肉質亦很美味,老闆強調,佢地好重視食材質素,賣嘅係新鮮游水魚👍👍👍👍。食完條魚成班老友還叫了肥牛、生蝦、黑松露丸、菜...,都係好正,個黑松露丸未煮已經有很香濃的黑松露味👍👍👍此店的肥大美國生蠔亦是必吃,iphone 6 plus size的大生蠔,只售58蚊隻,生食熟食都得,味道之鮮甜令我諗起築地的肥生蠔👍👍👍👍👍。