打邊爐🍲都唔一定要麻甩feel,最近都有好多少女風💃🏼好igable既火鍋店架😆Bookmark左呢間靚靚打咭火鍋店好耐,每間分店都有一個特色位置打咭,而我今次揀銅鑼灣呢間係有雷射燈光效果打咭房同埋充滿復古風裝修既火鍋店😍最重要係同姊妹去食,一定要揀養顏嘅牛乳鍋🐄🍵茉莉花百合雪梨茶-火鍋嚟之前先飲返杯清甜潤喉嘅雪梨茶,茶上面加咗粒杞子,非常切合牛乳美顏火鍋嘅主題,一樣咁養生😚全部菜式都少女感十足,影相打咭是必需的😝🌹日本牛乳玫瑰鍋-😍日本北海道全脂牛乳湯底,加上靚靚嘅牛乳冰玫瑰花,🌹玫瑰花,下面重用木瓜成托住,成件事真係好少女🥹牛奶木瓜大家都知係女神保養食品之一😚木瓜充滿牛奶味,好鮮甜,食完皮膚真係滑一滑再加埋🐃香江拼(全牛拼盤)擺好盤就當然相機食先😆牛控真係難以抗拒呢個全牛拼盤🫶🏻非常之奢華而且有好幾款牛肉可以品嚐,選擇困難症嘅你,唔使做選擇,全部都要🤤砌成玫瑰花花形嘅安格斯肥牛及牛心頂充滿油脂,用牛乳湯淥十秒,入口好滑😍清清地嘅牛乳湯底絕對唔會蓋過香濃牛肉味道, perfect match💯牛白肉及黑柏葉唔好淥太耐,口感就會岩岩好夠爽身👍🏻一口牛柳粒肉質會較有煙韌,牛味都唔錯,但我

全部菜式都少女感十足,影相打咭是必需的😝

牛白肉及黑柏葉唔好淥太耐,口感就會岩岩好夠爽身👍🏻
一口牛柳粒肉質會較有煙韌,牛味都唔錯,但我個人就比較鍾意入口即溶嘅質地,所以安格斯肥牛同埋牛心定秒殺🤭
仲有其他牛舌、手切肥牛、牛𦟌等等,原本以為份量好少,但係因為牛牛🐮每一片都充斥着肥美既油脂,食下食下都好飽😆

七色丸-七彩繽紛細細粒好精緻🥹雖然全部都係墨魚丸,但係每一粒配有不同食材及味道,而且選用嘅食材都非常特別,fusion感滿滿的❤️墨魚丸質地都好彈牙爽口,有蟹籽墨魚丸,鹹蛋黃,黑松露,椰芋,南乳,青咖喱,紅咖喱
印象最深刻係鹹蛋黃墨魚丸,鹹蛋黃味道出色,有少少鹹鹹地好惹味😋

再叫咗兩杯特飲🍹鳳琉香-係菠蘿味+薑汁汽水,味道易入口又解渴,啱晒打完邊爐飲🫶🏻
🍸桃花緣-乳酸+梳打,味道酸酸地好開胃,底部仲有桃肉啫哩,重點係有個可愛bubble喺飲品上面🥹脹卜卜好可愛,爆既時候有啲煙散開,自帶仙氣,唔拍片對唔住自己🤭

最後食完當然周圍影相,喺激光房都玩咗半小時😆😆總括而言呢一間餐廳食物,飲品,環境都非常優質,而且抽風系統十足,着得靚靚去食飯都唔會有打邊爐嘅臭味😌必定係姊妹聚會心水地點🌹🫶🏻
2023-02-21
$9800 (Dinner)