2021-12-15 24 views
難得平日放假同媽媽去咗荃新天地食sensu high tea呢間想食好耐 見到好多人喺IG打卡一直都喺bucket list估唔到平日都咁多人嚟食 除咗bar枱位 幾乎坐滿晒去到2 3點都keep住有人入嚟而且枱枱都會叫呢個下午茶 青之鵲舍原價$288 而家會員限定$144 2人超級抵呀 呢個價錢做到12月31咋大家快啲去食😆一上枱已經非常igable仲要加埋乾冰 一絲絲嘅煙 感覺好浪漫3層共有4款咸點同4款甜點先食頂層嘅咸點墨西哥牛油果雞肉多士 食落口感好豐富多士香脆 牛油果好creamy明太子蛋醬三文治 爆晒餡🤣香檳黃金蝦 炸得香脆加上甜酸醬 同埋青檸 酸酸甜甜配炸物一流茉莉花雜莓酥餅 鬆脆餅底加上士多啤梨同藍莓 最鐘意呢個配搭❤️薰衣草芝士蛋糕 芝士味香濃 薰衣草錦上添花香橙雲呢拿蛋糕綿滑鬆軟英式鬆餅配草莓jam同clotted cream鬆餅味道香濃 個人比較鐘意加clotted cream一齊食 好有英國嘅味道焦糖咖啡撻 呢個都超級正!!超鐘意!!焦糖同咖啡味都好香 加埋撻皮香脆 好正🤤飲品加錢要咗推薦嘅Earl Grey Milk Tea with agar jelly用咗
難得平日放假

加上甜酸醬 同埋青檸 酸酸甜甜配炸物一流

薰衣草芝士蛋糕 芝士味香濃 薰衣草錦上添花
香橙雲呢拿蛋糕綿滑鬆軟

英式鬆餅配草莓jam同clotted cream
焦糖咖啡撻 呢個都超級正!!超鐘意!!
焦糖同咖啡味都好香 加埋撻皮香脆 好正🤤

用咗三種不同茶包浸泡而成
包括Earl Grey Tea, Oolong Tea同Ceylon Tea
加埋4.2鮮奶同埋手炒黑糖
飲落香甜濃厚 口感豐富