2018-09-06 77 views
難得平日下午有較多時間食飯,突然想打邊爐,烚下烚下,即刻諗起最近朋友介紹嘅 616。 一坐底望到個裝修都覺得店主好有心機,呢間分店行懷舊 👍午餐餐牌得四款揀,價錢同出面差唔多。而家仲有優惠:第二個餐半價 (不過我好堅持想打邊爐,所以同朋友只點一個餐。)我地揀左芝士牛肉麵 ($48), 加$9 有碟菜。 當個麵上枱,姨姨貼心叫我地先飲湯,再㩒芝士落湯浸一陣,食麵,完前飲多啖湯。 (好仔細😂) 第一啖湯好飲到香甜嘅牛味,我諗呢個湯有撈埋”蕃茄(膏)”整; 食到底真係要飲多幾啖湯,牛湯mix 蕃茄嘅精華!! (我好少食完麵會再飲湯,但呢個真係正) 牛肉厚身連筋,好少出面食牛肉麵用呢part,頂到盡用牛展頂數。到我想食嘅牛肉~我點左牛駝峰 (前),朋友點澳洲和牛牛胸肉(後)。兩碟都分別$48。望顏色都有期望,餐紙建議呢兩碟都淥八秒,不過我地見多紅色 決定淥十秒😂🤣。 兩款都好重牛味,前者肉質較實,後者和牛入口即溶,我直覺質素同價錢太不相符吧,其他店食應該貴啲😍😍醬有好多款揀,我揀牛油豉油 同鮮牛汁。鮮牛汁必食,冇加味精,更點綴每片牛!再加埋青檸仔俾大家按口味撈,好少可!(講返我地牛骨清湯,真材

一坐底望到個裝修都覺得店主好有心機,呢間分店行懷舊 👍

(講返我地牛骨清湯,真材實料,仲有香甜粟米同蘿蔔,打邊爐重點)

跟麵餐有飲品送,絕對唔係可樂七喜禁簡單!洛神玫瑰茶唔太甜,好清新。另外,頭三十個食 lunch 有菊花冰粉 (菊花啫喱)送!有菊花係啲啫喱度,一食落去好有下火感覺! 不得了,個午餐由主食飲品甜品都好好食,唔只打邊爐,午餐都會諗起呢間餐廳😂力推🙌🙌🙌

除左食物,姨姨好好人,好nice. 佢一個負責唒成個枱面都好有耐性介紹食物俾我地揀同點食,服務💯💯。