2009-07-02 159 views
早幾日,我個ACO去咗金源度訂咗隻中豬,隻豬要$2,380元一隻.點解要訂豬,咪因為早排第五組全組由一樓搬去九樓,所以,為隆重其事,老總同第五組老板,決定拍板,請大家食一餐燒豬加自助餐到會給大家.講番金源既服務...唔錯架.隻豬都算準時到呀,我個ACO叫佢地送貨時間係十一點四十五分,但係只見到大家樂既到會,於是我地個ACO便打電話去追,佢話已經係樓下,但上唔到黎,我個ACO叫我落樓下接佢....落到大堂,我最初見唔到佢,於是出大門迎接,終於見到個師傅推住架車,運住隻豬,同埋拎住一大包紙盒,我就好識做幫佢拎住D紙盒,一齊上樓啦. 個師傅幾好同細心呀,先幫我地睇下邊個位置切燒豬,然後將隻豬放係我地食野張枱度,等D老板一齊切燒豬,然後再拎番隻豬出去LIFT 口切,因為隻豬咁大,D汁會四圍飛.大家一見到隻豬,就流晒口水,但隻豬未切好之前,大家先食大家樂既到會,食咗一陣,燒豬黎啦.個個都爭住食,食食下....係喎,我要食第四條既骨,我既ACO話,第四條同第五條既肉係最貴,而且最好味,於是走出LIFT 口,問個師傅仲有冇第四條骨,佢話有,仲即刻斬俾我,咁先叫做好既服務態度呀講番隻豬,最初我個ACO

講番金源既服務...唔錯架.

落到大堂,我最初見唔到佢

講番隻豬,最初我個ACO話,隻豬好似燶咗少少,但都OK,隻豬熱辣辣咁運黎,D皮當然好脆啦,而且冇臭豬味,有D燒味檔D豬,有陣臭豬味,而我個ACO就話,呢隻豬好靚,冇臭豬味,幾好食,而且又唔肥膩,有D豬切出黎,仲滴緊油,好恐怖架,而金源隻燒豬,亦當然有D油,但係可以接受,
中豬 $2,380元
2009-07-02