2020-02-04
之前好興食,我一直都未食過,今日終於同男朋友來一嚐傳說中好好食又好港女嘅千層蛋糕係咩料子!我大約四點左右來到,啲位都幾窄😂同剛好得返一枱可以兩人坐,唔洗等位。叫咗:玫瑰千層蛋糕 $75伯爵茶千層蛋糕 $75——————————埋單好似$16x 應該係包埋加一服務費講嘢食:伯爵茶千層蛋糕分數:3.5/5伯爵茶味好濃好出,啲cream都有好豐富嘅伯爵茶味,但我麻麻地伯爵茶味😂而且食食下覺得好漏😂係咁飲水玫瑰千層蛋糕分數:4/5呢個都好甜好漏😂但佢其實真係好足味,表面層啫喱係好重玫瑰味,中間啲cream 就係一般cream味(好彩),如果唔係應該甜到爆炸😂就會變咗唔好食。不過佢表面個層嘅玫瑰,我係食唔到落肚😂要隔渣先食到個蛋糕,有啲麻煩。總而言之,係好食過市面上大部分又乾又dry嘅crepe,但我覺得少食多滋味,真係食到最尾又甜又漏,或者原味可能先係最好。
叫咗:
玫瑰千層蛋糕 $75