2011-02-06 270 views
今日annual leave,男友又唔駛返工,決定hea一hea灣仔午飯後,時間尚早又不太飽,天氣不錯,就散步到中環, 其實差不多到上環。男友上次做嘢發現有間cafe 唔錯,就決定今日去試試。工作日下午cafe人不太多,多數西裝友同外國人,我們看了一輪下面display counter 的食物後,就選了一個肉醬pie + salad + hot coffee Set 。Order 後我們選樓上座位,貪較境較靜。樓上很寬敞,夜晚應該是bar,外面係露台亦是吸煙區。等了一會waiter把食物端上來。食物材料感覺新鮮健康,pie即焗熱辣辣,salad dressing 很fresh。坐着坐着,看著街外的車水馬龍,路上行人營營役役,很有偷得浮生半日閒的感覺。不過食物價錢偏貴,比較適合附近上班族或外國人。

。不過食物價錢偏貴,比較適合附近上班族或外國人。

2010-11-19