搵食之際,look look 下找到呢個地方,真係好多年無去過上樓cafe。見行街行到攰,就早d 同男朋友上黎玩住先再等食dinner😛。呢度環境都幾大,燈光柔和,張sofa 仲幾好坐, 坐坐下真係有D眼訓😴。門口仲有好多card game, board game 可以借黎玩😍每人最低消費只係一杯飲品就可以慢慢hea, 一大班人黎玩就啱晒。枱頭有個鐘仔,方便落order, 侍應回應速度非常有效率👍🏻呢度主打都係飲品,好多野都好想試😭,可惜病要戒口,所以只好乖乖叫熱飲。✨藍莓果茶(跟餐+18): 入邊有藍莓,葡萄,黑加侖,芙蓉花。果味都幾濃,味道唔算太酸都易入口。set dinner 餐牌,選擇唔算特別多,不過呢度係sell cafe 既悠閒氣氛多於食物罷😛,所以價錢可以接受。✨忌廉煙三文魚天使麵($104): 呢個幾好食,個忌廉汁甜甜地一d 都唔漏,入面仲有洋蔥同菇, 而且煙三文魚唔會係死咸果種。✨黑松露醬薯條($48): 本身話戒口戒口唔食...但放起面前真係好鬼香黑松露味,最後忍唔住破戒食左幾條。薯條係我最愛既粗身款,勁多薯肉😚,食落黑松露味其實唔係好重,因為d 黑松露只係好隨意咁

黑松露醬薯條($48): 本身話戒口戒口唔食...但放起面前真係好鬼香黑松露味,最後忍唔住破戒食左幾條。薯條係我最愛既粗身款,勁多薯肉😚,食落黑松露味其實唔係好重,因為d 黑松露只係好隨意咁散落起薯條上。點解係配茄汁🤔唔係配黑松露沙律醬?

鮮茄焗豬扒飯($102): 呢個汁我幾鍾意,甜甜地似酒樓食鴛鴦飯果個茄汁。豬扒幾厚切啖啖肉,唯一可惜唔係炒飯底,如果d配料,例如,雜菜,洋蔥,蕃茄肉多d 就好了。

瑞士雞翼($42): 呢款等左好耐,成三,四個字,😮話制作需時。上枱果然好熱辣辣,但雞肉不失嫩滑,表皮脹卜卜。個汁唔錯,表層幾入味,但內層就淡左D。

✨心太軟(跟餐+28): 切開流心效果不算太強,但外層微脆,內裏鬆軟都幾好食,呢個跟餐價都算抵食的。

食物黎講雖然還有進步空間,不過勝在地點方便,唔使等位又可以hea 勁耐,有得玩有得食☺️整體黎講都係滿意的,服務速度亦都好快。

其實有時除左食野,有個地方靜靜地同朋友傾下計玩下,無人趕埋單,輕鬆下都係賞心樂事,作為朋友聚腳點係一個唔錯既新選擇。
$200 (Dinner)