2022-06-08
🥢中菜都係我喜歡嘅菜系之一🥳中菜博大精深👩🍳🈶️傳統嘅煎、炒、煮、炸、炆、燉、蒸、焗🔥近年都多咗加入左fusion嘅菜中菜廳🫖口味推陳出新❤️而且仲好igable 📷與時並進🚀尤其係今次去食呢間係尖沙咀嘅中菜廳🫖真係好值得我哋欣賞😍除咗服務殷勤之外❤食物味道仲好高質素添😋🧊冰鎮荔枝西紅柿🍅$68:好清新嘅味道❤中菜比較少見嘅前菜😍唔止賣相靚而且荔枝味都好香甜😚好醒胃👍🐔茶樹菇燉竹絲雞$58/位:足料嘅燉湯🔥仲冇味精添👍夠晒濃郁😍🐷蟲草花豬展燉雞 $58/位:燉湯夠火候🔥味道濃郁😋必食❤🦐燕麥金沙蝦球$168:令人無法抗拒嘅金沙蝦球🔥上枱嘅時候熱辣辣香噴噴😋實在太好食😛一陣間就已經俾我哋食喇😅🐽小館冰鎮咕嚕黑豚肉 $168:呢個招牌菜又好食賣相仲好igable📷 仙氣十足❤咕嚕黑豚肉炸前脆卜卜🔥皮脆肉滑🥰口感一流🥳🦁小館獅子頭 $68:欣賞佢有一個人份量嘅獅子頭餐❤肉質豐富👍仲好好送飯添🥰🍮薑汁棗皇糕 $38:一餐咁豐富嘅晚餐點可以冇甜品呢😋呢個棗皇糕真係好「夠薑味」㗎🥳🥳正呀👍
🐷蟲草花豬展燉雞 $58/位:燉湯夠火候🔥味道濃郁😋必食❤