2023-01-14
❗️號外❗️鰂魚涌最近開左一個全新既food hall😳呢個美食廣場係以可持續概念提供多款名廚佳餚美食,而每一道菜都係中央綠色廚房製作,大多採用有機及可再生農業食材,你食既每道菜都可以追溯到食材來源,係呢到仲可以品嚐到來自50多個國際知名美食品牌。除左食之外,呢到既酒吧設有18個啤酒龍頭🍺,提供多款本地精釀啤酒、天然葡萄酒、清酒同雞尾酒。KIN Food Halls 的菜式逢星期一都會更新,保證每星期黎都有驚喜🧡今次我就去試左唔同既菜式,除左有日式、西式、泰式既餐點外,仲有配合新年既應節中式美食🧧。。🔘KIN Classic獨享滋味盆菜套餐 每位128評分:🌕🌕🌕🌕🌑評語:新年點可以唔食飯個盆菜應節架!呢個盆菜唔好睇佢細細盤,除咗花菇白蘿蔔同其他蔬菜外,仲有原隻十頭鮑魚,黃油走地雞同可持續虎蝦添,非常足料!而且套餐仲有一個蔬菜撈起,配上自家製嘅日式芝麻醬,非常開胃!🔘KIN Classic豐衣足食賀年套餐 每位138評分:🌕🌕🌕🌕🌑評語:大大碗嘅紅燒花膠鮑魚蛋麵,用料一d都唔馬虎,每一條蛋麵都沾上濃郁嘅醬汁,新年必食之選!🔘KIN Sushi $138評分:🌕🌕🌕🌗🌑評語:壽司分別有帝王三
。
。
🔘KIN Classic獨享滋味盆菜套餐 每位128
評分:🌕🌕🌕🌕🌑
🔘KIN Classic豐衣足食賀年套餐 每位138
評分:🌕🌕🌕🌕🌑
🔘KIN Sushi $138
評分:🌕🌕🌕🌗🌑
評語:壽司分別有帝王三文魚,帶子同埋油甘魚,而最特別之處就係佢哋都係用左可持續海鮮,再配上柚子味噌同辣蛋黃醬,oyishi~
🔘Sip Song Mango Sticky Rice
評分:🌕🌕🌕🌕🌗
評語:連sip song都有呀😍唔洗再入到淺水灣先食到啦,芒果糯米飯質素依然係咁好,做飯後甜品啱晒!