今日本黎同個同事開開心心去食餐好dd既Lunch.12:40去到餐聽 點菜... 叫佐個4人套餐, 3個菜1個前菜果隻 $208, 叫多支啤酒(燒汁雞片, 菜甫煎蛋角, 沙爹牛肉通菜, 前菜叫佐炸豆腐粒)隔佐一陣黎佐個例湯: 西洋菜陳瞖煲豬肉 >>> 個湯幾夠味,不錯! 水準之作。隔多一陣黎埋個前菜... 椒鹽炸豆腐粒 >>> 豆腐個皮唔係好脆,應該係一早炸定,跟住淋佐d好似M記既薯條味粉上去.., 由於豆腐本身唔夠味, 加上d 味粉又唔夠, 成碟都好淡, 水準之下。諗住等多陣上埋其他菜... 點知! 等佐好耐仲未有得食, 但周圍遲黎既人, 檯面已經上晒菜, 再望一望頭先落單紙個時間:12:42 跟住即時叫侍應跟跟 (但感覺係敷衍緊我地)等多2個字, 13:10喇 ! 一個菜都仲未黎, 再搵個件高級d既去跟跟, 又係話入去廚房催催...再等.... 13:24 忍無可忍! 有乜理由成半個幾鐘都整唔到碟野出黎? 12點8 等到1點4 !!! 8個字蒸魚都得啦下哇?最後我地決定埋單, 企晒起身去個收銀機度,淨係比佐個例湯錢、前菜同啤
今日本黎同個同事開開心心去食餐好dd既Lunch.

諗住等多陣上埋其他菜... 點知!

等多2個字, 13:10喇 ! 一個菜都仲未黎
, 再搵個件高級d既去跟跟, 又係話入去廚房催催...

最後我地決定埋單, 企晒起身去個收銀機度,淨係比佐個例湯錢、前菜同啤酒錢算... 果一刻, 先有一碟野送到黎, 我心諗, 你唔好聽朝先拎出黎?

雖然d 侍應係咁求我地繼續食,又話d 菜已經出緊黎 (離譜!! 40分鐘仲未整齊3樣野),但我地堅持唔要 並且同佢講 『小姐.. 我地lunch time 得果1個鐘ja...我12:42落佐單, 你1點24分都拎唔到d 野出黎 點都講唔通啦..』

呢間野唔係第一次黎食, 上次都試過有一碟野係催佐好耐, 點知今次仲離譜, 等佐八個字都無野食

再幫襯? 無下次囉!
2009-04-15
$29 (Lunch)