2020-05-27 59 views
//同閨蜜影相打卡當然要選擇一間藝術氣氛好嘅餐廳呢間CURATOR By Lex Art Café岩哂要求😚餐廳入面擺咗好多村上隆、Kaws兩位大師嘅作品&設計公仔既有潮流氣派且有藝術品味-講明係打卡 當然要有一杯「藝術打印飲品」$88可以選擇咖啡底或朱古力底因為係晚餐嘅關係 我選擇朱古力底一上枱真係無令我失望 好靚呀!好似一幅畫咁🖼飲落口先係厚厚嘅奶蓋 好綿滑再來是濃濃的凍朱古力 太好味❤️如果可以大杯少少就更好~-「酥脆雞錘配水牛芝士醬」$58小食就被雞錘上面的水牛芝士吸引了 好特別雞錘炸得酥香 入面肉嫩水牛芝士醬奶香綿綿 同雞錘都好夾-「招牌墨西哥煎蛋早餐」$98雖然依家係晚餐時間 但朋友嚷著要揀呢個食不過佢都無選擇錯😆 多士上塗了一層牛油果醬 加咗少少莎莎醬 墨西哥風味up! 好香呀 上面有一隻太陽蛋 蕃茄仔 同 粟米片 整體嚟講 香脆可口~-「香蒜橄欖油意粉」$158上枱時聞到微微松露香 原來意粉入面加咗松露醬 唔怪得有淡淡松露味散發出嚟意粉入口彈牙 磨菇嘅份量好多 用橄欖油炒過更香更好味~

同閨蜜影相打卡當然要選擇一間藝術氣氛好嘅餐廳
餐廳入面擺咗好多村上隆、Kaws兩位大師嘅作品&設計公仔
既有潮流氣派且有藝術品味

講明係打卡 當然要有一杯「藝術打印飲品」$88
可以選擇咖啡底或朱古力底
因為係晚餐嘅關係 我選擇朱古力底
一上枱真係無令我失望 好靚呀!
好似一幅畫咁🖼
飲落口先係厚厚嘅奶蓋 好綿滑
再來是濃濃的凍朱古力 太好味❤️
如果可以大杯少少就更好~

「酥脆雞錘配水牛芝士醬」$58
小食就被雞錘上面的水牛芝士吸引了 好特別
雞錘炸得酥香 入面肉嫩
水牛芝士醬奶香綿綿 同雞錘都好夾

「招牌墨西哥煎蛋早餐」$98
雖然依家係晚餐時間 但朋友嚷著要揀呢個食

「香蒜橄欖油意粉」$158
意粉入口彈牙 磨菇嘅份量好多 用橄欖油炒過更香更好味~