2021-05-18
8號茶居元朗朗屏站下面一個返新商場開咗一間精緻點心抵食嘅舖頭沿着西鐵站落呢幾分鐘就到左呢間8號茶居由於疫情嘅關係入到去需要登記同埋洗手保持衛生咁先至食得安心你得食件衫就梗係咩類型都叫吓啦所以我哋叫咗8號蝦餃王( $19 )、蟹籽燒賣王( $18)、鮮蝦菜苗餃($19)、山竹牛肉球($26)、糯米雞($29)、鮑汁豬手($36)、牛油果沙律春卷($25)、香煎黑椒牛肉包($21)、原隻鮮蝦腸($30)😋😋仲開咗香片茶添!佢哋嘅蝦餃燒賣都係兩粒裝😙方便我哋呢啲又想食好多嘢🤩但又怕食唔晒嘅人士!🥳🤗值得一讚嘅係佢哋嘅菜苗餃真係好足料而且皮薄餡靚!員工仲好積極咁會問你要唔要辣椒醬😌🧐呢個位真係加分因為我係好鍾意食辣椒醬點點心嘅人✌🏻佢哋嘅原隻鮮蝦腸粉!除咗有原隻鮮蝦之外🧐仲會有埋蝦滑喺入邊成個口感非常豐富🥳入邊仲有買蘿蔔絲同埋青瓜絲✨✨鮑汁豬手好肥美,牛油果沙律春卷炸得啱啱好外脆入邊係牛油果沙律好清新!😛整體來講佢哋嘅點心CP值都好高!真係好適合一家大細嚟食一個精緻嘅點心餐✨✨
元朗朗屏站下面一個返新商場
開咗一間精緻點心抵食嘅舖頭
沿着西鐵站落呢幾分鐘就到左呢間8號茶居
由於疫情嘅關係入到去需要登記同埋洗手保持衛生咁先至食得安心
你得食件衫就梗係咩類型都叫吓啦所以我哋叫咗
佢哋嘅蝦餃燒賣都係兩粒裝😙
方便我哋呢啲又想食好多嘢🤩
但又怕食唔晒嘅人士!🥳🤗
值得一讚嘅係佢哋嘅菜苗餃真係好足料而且皮薄餡靚!
員工仲好積極咁會問你要唔要辣椒醬😌🧐
呢個位真係加分因為我係好鍾意食辣椒醬點點心嘅人✌🏻
整體來講佢哋嘅點心CP值都好高!
真係好適合一家大細嚟食一個精緻嘅點心餐✨✨