2005-12-30
噚日同班friend 打完邊爐,係佐敦周圍揾糖水食。見到呢間舖裝修唔錯,就入左去試吓! 店員落力介紹甜品,我記得報紙好似推介過Chinese芝士多,見價錢$15都幾抵,就大家share試吓! 另外重叫咗雪糕涼粉冰、椰汁西米露同埋木槺布甸。Chinese芝士多($15) –用腐乳、奶油同芝士焗成,食落幾香脆同好惹味,有D喜出望外。店員話無咩客敢叫黎食,話我吔夠膽試新嘢! 我就反而覺得呢樣嘢好有新鮮感,應該要試吓! 不過,件多士焗得燶咗D,要改善吓!雪糕涼粉冰($26) –都幾大杯,涼粉切絲無咁溜,都幾fresh,但冇咩特別。木槺布甸($28) –味道似tiramisu,奶油味重,好creamy,鐘意食mousse既話應該合口味。不過,$28 好似貴咗少少!總括來說都ok,環境唔錯,而且間舖收得幾夜,同朋友揾地方傾計可以一試!