2022-05-16
約左朋友Friday Happy一下,佢公司樓下就有間墨西哥餐廳「8Five2 Restobar」,啱晒啦😍餐廳裝潢有格調,環境好chill,設有大型吧台及室外用餐區,坐得舒服。主打墨西哥菜,食材都是來自墨西哥🇲🇽食物也非常有特色呢🤩🐥雞肉墨西哥脆玉米片 $120~ 好大兜玉米片😱 份量十足,玉米片有黑色同紅色。玉米片上面鋪滿左番茄粒、雞肉絲。雞肉配上酸酸的調味味道已經好濃,如果喜愛濃味可以再點埋醬食,有牛油果醬同埋乳酪。好適合當餐前小食,我地兩個女仔食完已經飽左一半🤣🐠炸魚塊墨西哥玉米餅 $128~ 賣相好靚😍 魚塊炸得皮脆肉嫩,還加了辣椒醬料。玉米餅入面加了好多配料,有綠椒、洋蔥粒等,酸酸辣辣,非常惹味🤤🦐青檸蝦墨西哥酥餅 $138~酥餅內有滿滿的蝦肉、芝士, 配埋牛油果醬,番茄醬同埋忌廉醬。蝦肉好新鮮彈牙,食落去芝士仲有拉絲嘅效果,辣辣地鹹鹹地好好味😋🍫🥖 Churros 西班牙油炸鬼 $68~ Churros 又名西班牙油炸鬼,配埋朱古力雪糕,呢個甜品好正😚口感係炸咗嘅麵包🥯麵粉裏面加咗玉桂粉,炸完後十分酥脆,冇油膩感😋外脆內軟👍🏻上面灑少少砂糖配上朱古力雪糕,食埋甜品真係大滿
🐥雞肉墨西哥脆玉米片 $120
🐠炸魚塊墨西哥玉米餅 $128
🦐青檸蝦墨西哥酥餅 $138
🍫🥖 Churros 西班牙油炸鬼 $68
口感係炸咗嘅麵包🥯麵粉裏面加咗玉桂粉,炸完後十分酥脆,冇油膩感😋外脆內軟👍🏻上面灑少少砂糖配上朱古力雪糕,食埋甜品真係大滿足🥳
📍8Five2 Restobar (尖沙咀)
尖沙咀天文臺道8號地下2號舖