2022-12-01
今日收工之後,約朋友係尖沙咀食飯,多謝朋友嘅推介,先發現原來尖沙咀有間咁chill嘅西餐廳加酒吧,因為酒吧嘅關係,可以傾偈傾到好夜都得上到去門口裝修已經超吸引,餐廳以圖書館做主題,但我自己就覺得裝修到好似成間modern博物館咁靚,女仔嚟打卡真係一流,除咗室內仲有室外嘅座位,室外嘅座位可以見到尖沙咀清真寺,仲可以食埋水煙,chill 爆✨西冷牛扒10oz配牛油薯仔$298我哋order咗七成熟,生熟程度恰到好處,juicy同肉質好嫩滑,牛味極濃,配菜個牛油薯仔🥔非常好食😋,吸收晒牛扒肉汁嘅香味,伴菜嘅蘆筍,好翠綠爽口,唔會有渣✨新蟹肉蘆筍意大利粉$168叫得新蟹肉,顧名思義係素食黎,平日新餐肉,新吞拿魚就食得多,新蟹肉真係第一次見,同餐廳裝修一樣,走在潮流尖端,新蟹肉外型真係同真正蟹肉冇分別,意粉汁好濃忌廉味,好Creamy,但食完又唔會太膩,可能因為有蕃茄同蘆筍做配菜,感覺會比較清新一啲✨松露醬炸薯條$68薯條屬於比較幼身,所以炸完特別脆口,薯條上邊有大量巴馬臣芝士,芝士控必點,黑松露醬夾埋芝士加薯條係最佳嘅配搭✨Purple Rain $150職員推介出咗個special drin
✨西冷牛扒10oz配牛油薯仔$298
✨新蟹肉蘆筍意大利粉$168
✨松露醬炸薯條$68
✨Purple Rain $150
職員推介出咗個special drink Menu,叫咗兩杯比較適合女仔口味嘅Cocktail,依杯有Whisky加Rum 酒,加上Lemon,Raspberry,Blackberry 酸酸地,比較容易入口
✨Trai Cay Fizz $150
有Gin 酒,加番石榴同火龍果汁,味道偏甜,帶果香味