2022-11-23
未得閒番家鄉日本🇯🇵,就喺香港搵間日本菜頂住先😎❣️搵到呢一間喺尖東嘅日本餐廳,去到見到門口,已經好有去咗啲日本橫街料理店嘅感覺😆😆❤️🔥叫咗幾款刺身食,🙉三文魚腩、帆立貝、八爪魚同埋吞拿魚腩,每款刺身都好新鮮三文魚腩同埋吞拿魚腩更加係入口即溶,超正呀💖🍣🤤仲嗌咗🍡🍢串燒,牛舌、雞腎、豚肉蘆筍卷同埋燒白鱔。所有串燒即叫即燒,所以都要花啲時間等⏳上枱熱辣辣超正,我最鍾意食呢個燒白鱔🙋🏻♀️🐟,皮脆肉嫩,加埋少少柚🍊子鹽燒,嘩!真係一流!💯壽司方面叫咗🍣三文魚、鰻魚、蟹柳、蟹子同埋左口魚邊壽司,每件壽司都好精緻又好味而且大小剛剛好,無論刺身定係壽司都好新鮮👍🏻💯另外,仲叫咗一個自家製厚燒玉子🥚🍳,同埋濃湯大蝦稻庭烏冬,厚燒玉子好香蛋味🤤軟林林,我好鍾意食🫶🏻❣️濃湯大蝦稻庭烏冬,呢個烏冬超級正,推薦大家一定要食💯💯湯頭好濃郁而且香,稻庭烏冬勁滑🍜大蝦爽口🥢真係超夾嘅組合🍤
三文魚腩
吞拿魚中腩