🌈 茶。家 (上環) ✦✦▶︎ 祁門紅茶配紅棗蜜 $56❤️店員介紹呢款祁門茶源自中國,屬於紅茶類☕️茶既香味清幽,唔會太濃同苦😝想不到配搭紅棗蜜非常之夾!值得推介💕︎▶ 抹茶豆奶拿鐵 $62來自🇯🇵日本京都的抹茶,茶味濃郁🍵抹茶控一定會喜歡!以豆奶沖調正合我意😍抹茶同豆奶味道不會互相覆蓋👍🏻▶ 班蘭戚風蛋糕 $56 ❤️每次黎到既戚風蛋糕都唔同口味~今次遇到既係班蘭味🌱蛋糕口感十分鬆軟💓忌廉是清清地的椰汁味🥥與班蘭香味很搭✨▶ 維多利亞海綿蛋糕 $60 (好似係)牛油香味較重🥧夾心是草莓果醬🍓加上忌廉~口感較乾身~亦比較甜🧁份量頗為大件!食幾啖會有小小漏😉適合二人分享味道 🌕🌕🌕🌕🌗環境 🌕🌕🌕🌕價錢 🌕🌕🌕🌔服務 🌕🌕🌕🌕回頭率 🌝 8.5/10整體:位於恬靜的太平山街~店內環境以木具傢俬為主。價錢屬中上價位💰食物同飲品均有水準🤩無乜挑剔位😝
🌈 茶。家 (上環) ✦✦

▶︎ 祁門紅茶配紅棗蜜 $56❤️

︎▶ 抹茶豆奶拿鐵 $62

▶ 班蘭戚風蛋糕 $56 ❤️

▶ 維多利亞海綿蛋糕 $60 (好似係)

味道 🌕🌕🌕🌕🌗
環境 🌕🌕🌕🌕
價錢 🌕🌕🌕🌔
服務 🌕🌕🌕🌕
回頭率 🌝 8.5/10

抹茶豆奶拿鐵
班蘭戚風蛋糕

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
抹茶豆奶拿鐵
班蘭戚風蛋糕