2017-05-29 2458 views
提前一日打电话去餐厅,系休息时间,留咗言。第二日餐厅复返电话话下午茶唔需要订位,准时2点半去到唔需要等位。于是当日我地都提前20分钟到达,but被服务生请落楼,据称下午茶未开始亦唔可以系门口等开始。excuse me?!OK…大家都系斯文人,于是落楼然后又踏准时间再次上去到餐厅。但系当时现场所见,望到海景view嘅户外位已经全部坐满,个个都系度影相倾计未有嘢食,好明显唔系午市未走嘅客人。所谓“唔需要等位”比客人嘅系背海望大厦嘅西斜晒到晕嘅位!除非傻咗先会接受咁嘅安排咯,唔系点顶?!于是要求坐室内,服务生带住我地兜咗一轮圈然后话室内位已经被预留嗮…So一入餐厅仲问我地系坐室外定室内,原来系无得拣嘅?!等等…室内位预留嗮?又话唔可以预订?一位好似高呢D嘅成熟稳重经理即时解释:哦,我地公司仲有D VIP客人要留返位比佢哋,系唔可以订位,但系要留位比佢哋lor…得!唔使绕口令咁款啦!虽然呢间系餐厅话係名设计师开嘅,但其实又唔系私人会所,既然打开门做生意,咁不如讲清楚D?你唔识讲或我帮你讲埋:我哋係唔可以公开预订留位,但係我地公司好多VIP老细又交游广阔,D位要留都留比D私人VIP先。你哋D散客

虽然呢间系餐厅话係名设计师开嘅,但其实又唔系私人会所,既然打开门做生意,咁不如讲清楚D?你唔识讲或我帮你讲埋:我哋係唔可以公开预订留位,但係我地公司好多VIP老细又交游广阔,D位要留都留比D私人VIP先。你哋D散客想来就撞下大运睇下有无位比你咯!明嗮!Byebye!
2017-05-29
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)