2016-08-03 3218 views
話晒黎到Habitu,  當要要叫咖啡飲。用東亞既flyer world飲品有得買一送一。Cafe Rosa($49)本來小妹以為係咁意加幾片玫瑰上去就叫Cafe Rosa,  gimmick野, 幻覺黎架者, 嚇我唔到既。點知飲落有驚喜,咖啡味混合玫瑰香,加上奶量足,好滑好match。Cafe Caramel($49 - 信用卡買一送一優惠)呢杯Caramel就略嫌火候過左少少, 面個層焦糖頗硬,幾難扑碎,攪到咖啡無乜甜味。主菜買一送一叫左扇貝蕎麥蛋餅($158)同炸魚薯條($158 - 星期一至三主菜買一送一優惠)。扇貝非常彈牙,個汁同個甜甜地既蛋餅好夾,唔會搶左對方既味道,與其話係蕎麥味,我反而覺得似朱古力味,份量略少,幾好食。千祈唔好睇小炸魚薯條, 要煮得好唔係咁簡單,首先要d油夠新, 其次係要炸得均匀,最後就要魚肉夠厚夠滑,唔係整到好似空氣魚柳咁,層皮仲厚過肉。呢碟真係別出心裁,完全無燶,皮脆肉滑,魚肉貼住晒脆皮,非常香口,份量亦好大,一個人應該食唔晒,最好兩人同行。食咁多好野連加一都係$249咋,係中環真係好難得。

Cafe Rosa($49)

Cafe Caramel($49 - 信用卡買一送一優惠)

食咁多好野連加一都係$249咋
,係中環真係好難得。
2016-08-03
Type of Meal