《Bubble - 中環》近排因做野既關係,成日遊走中環上環呢啲位置,喺得呢邊食飯,預左一定唔會平得去邊啦🥹呢邊office 既同事喺放飯前突然問我食唔食韓國野,話有間好抵食既韓式便當餐廳喺正樓下,而佢又想搵人一齊去買飯,所以抱住咩都試下既心態,lunch time喺同事既帶領下去左呢間餐廳探路啦🤭餐廳有得堂食,menu 其實都好豐富下,我同同事各自都叫左自己想食既便當,另外再加小食share 💁🏻‍♀️烤比目魚便當配柚子蜜 $94我叫左呢個比目魚便當做午餐,魚扒一共有兩件,而且本身已有調味,個外皮脆脆的,入面既魚肉魚油爆曬燈😍送飯一流😏而個便當仲跟有不少配菜架,有泡菜、蛋卷同關東煮,一個人絕對食到飽飽呢💁🏻‍♀️紫菜肉鬆芝士蛋卷 $52同事叫左兩個小食當午餐,另外見佢仲加左錢要支自家製咖啡添😏偷食左一啖,紫菜同肉鬆呢個配搭永遠都合拍的,仲要加埋芝士😍點會唔好食🤭份量方面,我覺得佢一個人一定食唔曬💁🏻‍♀️泡菜吞拿魚飯卷 $50朋友第二個小食揀左個kimbap,入面既食材塞到滿滿的,有醃黃瓜、紅蘿蔔、青瓜、呑拿魚醬、泡菜同蛋,口感好豐富而且感覺好清新😋一份當正餐有菜有肉咁都幾好💁🏻‍♀️秘製烤
《Bubble - 中環》

💁🏻‍♀️烤比目魚便當配柚子蜜 $94

💁🏻‍♀️紫菜肉鬆芝士蛋卷 $52

💁🏻‍♀️泡菜吞拿魚飯卷 $50

💁🏻‍♀️秘製烤雞翼 $38

呢份小食我同同事share食,餐廳用左咖哩汁烹調,燒香左既雞翼肉汁都幾豐富,同咖哩味道好夾呀

中環呢個位置黎講,呢間韓式餐廳嘅價格定位真係好平,便當大大份,價錢都係$90仲有嘢飲,就算唔想食咁多嘢,一客飯卷都係五十幾蚊炸🤭喺旺角區都差唔多價格啦😉重點係當日食嘅嘢全部都好好食👍🏻下次再過嚟呢個Office返工,我都一定會再黎啦
2023-02-10
TakeAway