嗰日行過見到呢間新開的店叫泡泡,唔知同泡泡龍有冇關係呢?😛 不過行到入去見到餐牌,原來係主打韓式便當。店內有5張枱可以堂食。餐牌好豐富,超多選擇。烤鯖魚粉絲盒 (HK$80).當日oppa話牛肉唔新鮮所以停售,雞肉巳賣晒,所以佢哋做出特別調整,就係烤鯖魚配粉絲啦👏🏻.見到盒嘢先知原來好大份,我覺得2個女仔共享一份都得!.烤鯖魚好大條,厚肉,有啲大骨,但食落好好味.粉絲也炒得唔錯,有鮮甜生菜絲和一件好似檸檬嘅蛋捲,不過洋蔥片好生好辣🥵.泡菜,微辣,口感爽脆.芋絲豆腐,軟腍入味,最愛食芋絲啦❤️清酒海鮮湯配烏冬 (HK$78).配料十足:11粒蜆肉和2件青口.蜆肉和青口有沙☹️,要慢慢咬,小心食.湯底酒香,鮮甜,也有少少海水鹹.配高麗菜、豆腐、翠玉瓜片明太子蟹子蛋捲 (HK$58).厚厚一捲,中間蛋白剛熟,蛋黃軟滑.蛋捲上有厚厚一層又鹹又辣嘅明太子和爽脆蟹籽,口感好過癮好豐富蜜桃玉山茶 (HK$26 / 380ml).清香的玉山烏龍茶配甜蜜蜜桃果粒,幾好飲喎!

店內有5張枱可以堂食。

餐牌好豐富,超多選擇。

烤鯖魚粉絲盒 (HK$80)
.見到盒嘢先知原來好大份,我覺得2個女仔共享一份都得!
.烤鯖魚好大條,厚肉,有啲大骨,但食落好好味
.泡菜,微辣,口感爽脆
.芋絲豆腐,軟腍入味,最愛食芋絲啦❤️

清酒海鮮湯配烏冬 (HK$78)
.配料十足:11粒蜆肉和2件青口
.蜆肉和青口有沙☹️,要慢慢咬,小心食
.湯底酒香,鮮甜,也有少少海水鹹
.配高麗菜、豆腐、翠玉瓜片

清酒海鮮湯配烏冬

明太子蟹子蛋捲 (HK$58)
.厚厚一捲,中間蛋白剛熟,蛋黃軟滑

明太子蟹子蛋捲

蜜桃玉山茶 (HK$26 / 380ml)
.清香的玉山烏龍茶配甜蜜蜜桃果粒,幾好飲喎!

蜜桃玉山茶
2022-12-14