2023-09-04 172 views
有無敵海景嘅樓上cafe❤️‍🔥|📍Umi機緣巧合之下睇到有foodie介紹呢間餐廳🫶🏻所以一早book定枱享受海景配美食,估唔到餐廳超有人氣,唔少人walk in但無奈餐廳早已full booking😳所以想嚟嘅話記得book定位先啦!♡甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉♡|💰$158估唔到可以用咁優惠嘅價錢一次過滿足哂食甲羅燒同龍蝦汁意粉嘅願望🥹❤️‍🔥蟹膏鹹鮮味重,配埋蟹籽更有口感而且連埋蟹蓋上菜,令賣相變得更加吸引🫶🏻龍蝦汁creamy所以意粉相當掛汁,配埋蟹籽、蝦仁、菇🫶🏻好食!♡M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯♡|💰$148M5和牛份量好多,和牛肉質嫩牛香重❤️‍🔥配咗壽喜燒汁食落甜甜哋💓溫泉蛋放咗喺和牛堆入面😂拮穿咗溫泉蛋後滿滿蛋汁,令到賣相更為誘人🫶🏻而且溫泉蛋同和牛呢個組合簡直一流,配合埋一齊真係好正🧏🏻‍♀️主食嘅優惠升級套餐系列選項:❶+$28檸檬茶特飲/美式咖啡+乳酪杯❷+$48 自選飲品+精選甜品(是日為摩卡蛋糕)❸+$88 自選飲品+ 自選甜品💛而我就選擇咗❷+❸組合💛♡蝶豆花香梨梳打♡未嗌之前已經知蝶豆花系列嘅飲品絕對係打卡必叫款式😏果然實物無令我失望,賣相真係靚爆鏡💓飲落有一陣
有無敵海景嘅樓上cafe❤️‍🔥|📍Umi

♡甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉♡|💰$158

♡M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯♡|💰$148

主食嘅優惠升級套餐系列選項:
❶+$28檸檬茶特飲/美式咖啡+乳酪杯
❷+$48 自選飲品+精選甜品(是日為摩卡蛋糕)
❸+$88 自選飲品+ 自選甜品
💛而我就選擇咗❷+❸組合💛

♡蝶豆花香梨梳打♡
飲落有一陣陣梨香,唔會太甜🫶🏻係一杯解滯嘅冰涼梳打

♡靜岡抹茶豆乳♡
呢個飲品用嘅杯都幾有特色,飲落有抹茶香豆乳入口順滑,底下嘅豆腐花份量都唔少🫶🏻呢個組合居然0違和感🧏🏻‍♀️唔錯唔錯

♡摩卡蛋糕♡
蛋糕賣相好靚,食落咖啡味都好突出☕️表面仲有少少脆脆增添口感💛

♡宇治金時班戟♡
❤️‍🔥作為打卡控見到呢款甜品嘅賣相真係興奮到癲咗!而家打緊食評都想再即刻食多次🥹甜品用咗原塊橙片再灑上糖粉作裝飾🫶🏻雖然係班戟但作為配料嘅雪糕份量超級慷慨,足足成3大球❤️‍🔥食落紅豆味香甜濃郁而且甜度適中❤️‍🔥底下嘅班戟索咗溶咗嘅紅豆雪糕後變成濕潤紅豆班戟😍配埋側邊嘅糖漿食超邪惡超滿足!中間嘅抹茶蛋糕食落有陣陣茶味嘅幽香,個人覺得配埋紅豆雪糕食更加夾❤️‍🔥嚟度呢度唔食就走寶🥹早知嗌2份食到爽為止🤩😂
宇治金時班戟
宇治金時班戟