疫情之下,好多朋友仔每天都煩惱緊,每日食啲咩好?又想去旅行🧳但又去唔到🙄但心思思又想食日本🇯🇵餐,今日我經過銅鑼灣,見到一間日本直送A5和牛放題的餐廳🍴去不了日本,但係都可以在香港食得到,好滿足🥰 ✨A5鹿兒島黑毛和牛🐂不同部位全部都係A5的質素,脂肪分布平均,入口即溶每個部位兩塊,我比較鍾意肩頸肉同牛小排,比較多油脂,有一種好唔同的感覺。八個部位,我都覺得高質好食😋 ✨另外仲有一盤高級的海鮮🦞包括有元貝,鮑魚,虎蝦,生蠔,甲羅燒🍤⚡️用慢火燒甲羅燒,啖啖蟹子加蟹肉,一放落口即溶,味道仲會係口腔不停盤旋🦀再加上雞蛋🥚令口感更上一層樓🥰⚡️虎蝦🦐勁大隻,肉質鮮甜⚡️鮑魚 肉質豐厚,而且還很肉嫩⚡️生蠔還帶有一種海水的味道,十分新鮮 ✨另外仲有壽司🍣刺身🐟🐙前菜🥗清酒海蜆,仲會有不同的和牛🐮食,款式種類豐富🐂生蠔還可以任叫,仼食 🍮最後仲送上了我最喜愛的MoveNpicK的雪糕🍦💕食幾多,由您話事💃🏻💕飲幾多,由您決定💃🏻 🙌🏻提提大家,雖然係任食,但都希望大家會珍惜食物,不要浪費,食幾多,叫幾多🦞🐙
去不了日本,但係都可以在香港食得到,好滿足🥰

✨A5鹿兒島黑毛和牛🐂不同部位
全部都係A5的質素,脂肪分布平均,入口即溶
八個部位,我都覺得高質好食😋

✨另外仲有一盤高級的海鮮🦞

包括有元貝,鮑魚,虎蝦,生蠔,甲羅燒🍤
⚡️虎蝦🦐勁大隻,肉質鮮甜
⚡️鮑魚 肉質豐厚,而且還很肉嫩
⚡️生蠔還帶有一種海水的味道,十分新鮮

生蠔還可以任叫,仼食

🍮最後仲送上了我最喜愛的MoveNpicK的雪糕🍦

💕食幾多,由您話事💃🏻
💕飲幾多,由您決定💃🏻