2024-01-07 58 views
無諗過唱K嘅地方都會誘使到我寫食評,原因真係啲嘢食太高質,拍得住出去食西餐廳 話說聖誕新年長假我哋,因為之前太忙都冇計劃到飛,咁喺香港都要有返啲儀式感。睇完叱咤之後就不停喺度唱軒公,另一半就提議不如去唱K啦,可以唱飽佢,唔使喺屋企對住支花灑唱 一去到店員好好服務介紹我哋食咩,同埋門口仲有個最紅搶錢機玩遊戲,好似話會有現金jackpot店員介紹我哋食呢個節日二人餐,$568有三個course加特飲,當然已經包埋兩個人唱足兩個鐘。我地好好彩被安排咗係間好有空間感嘅大房,梳化座好舒服連飛鏢機都有當然最正係有個獨立廁所,比以前嘅印象感覺乾淨好多,又唔使成日出房。先嚟兩杯肥仔水,而家呢度嘅台式飲品連芋泥都係自家製,好有誠意 睇到層粉紫色嘅芋泥喺杯底份量都唔少,味道係真實嘅芋頭味唔係syrup。奶茶同抹茶牛乳各有特色,雖然冇得少甜,但係味道都唔會過甜。唱咗陣歌,頭盤同主菜同時上,份量大到嘩咗聲,三四個人都夠食先有超creamy嘅鵝肝多士,煎到有脆邊㗎好甘香。 另外炸芝士春卷夠晒熱,唔會食到成口油,絕對係外脆內軟,個春卷皮夠薄。酸辣海蜇爽口得來夠惹味,份量都唔少。仲有沙嗲雞串,醃得好入味煮食方面有半

連飛鏢機都有

厚芋泥奶茶  (左);  抹茶芋泥牛乳  (右)

唱咗陣歌,頭盤同主菜同時上,份量大到嘩咗聲,三四個人都夠食

先有超creamy嘅鵝肝多士,煎到有脆邊㗎好甘香。

煮食方面有半隻燒春雞,皮光肉滑,欣賞佢燒到個皮香脆得來又夠薄,入面肉質仍然嫩滑
個豆角泰式炒飯都幾惹味,仲要係用珍珠米夠晒有咬口。

炸軟殼蟹粉漿一樣唔會太厚,仲有蟹嘅鮮味,加埋三隻爽口大蝦,唔使自己剝殼,唱住K食夠方便。炒意粉有鹹蛋黃加持,質感啱啱好唔會太淋身,令人忍唔住一啖接一啖咁食

仲有三舊吉列炸明太子芝士,爆哂漿非常邪惡

食到勁飽估唔到仲有甜品,係新鮮即叫即整,咁樣雞蛋仔同窩夫先會夠香脆。個粉漿較得幾好,蛋味濃郁,配灑上曲奇碎嘅雲呢拿雪糕同埋香甜士多啤梨,多元化得嚟口感豐富,即使食到好飽都清晒碟

Red Mr不嬲都比同類型嘅唱K地方嘅野食高質,不過另一間以數量取勝嘅對手已不復存在。而疫情後好多野包括消費模式都變咗,而家呢間嘅分店都唔多了,希望唔會演變成淨係我地呢代嘅回憶啦。
$312 (Lunch)
厚芋泥奶茶  (左);  抹茶芋泥牛乳  (右)
  • 鵝肝多士
  • 軟殼蟹意粉