同朋友好耐冇見,想搵個坐得舒適又傾到計嘅地方,朋友就介紹咗嚟呢度食lunch。成日覺得有view嘅餐廳應該下午黎,更加能夠欣賞到個靚景,呢度地方唔係好大但feel cozy!! 睇下個menu先,可以選擇promotion menu或者a la carte,set應該抵食啲,但散叫可以試到自己心儀嘅菜式,最後都決定咗散叫!先上餐包,分別係南瓜杞子包同埋小麥包,配上蜜糖,而黑色嗰個醬好似標榜有機,店員有提醒味道比較特別,建議試少少先睇下接唔接受到個味道! 因為麵包熱辣辣,自己覺得配蜜糖已經好好食了!! 香煎北海道帶子配粟米蓉 ($148)帶子烹調出色,生熟程度剛剛好,擺盤精緻啱晒鍾意相機食先嘅我!!! 傳統意大利麵 ($188)欣賞佢個意粉煮得Al dente,有黑松露味,配合埋即磨嘅芝士,我哋唔使一陣就分晒嚟食喇!!安格斯西冷扒 ($398)首先會拎個爐出嚟俾你影咗相先,跟住拎返入去慢慢燒,過咗一陣就上碟,呢張相朋友影得好好,好似飲食雜誌封面咁,我地唔需要揀幾成熟,佢會煮到佢認為最好嘅生熟程度拎出嚟,食得出係貴價牛!! 提拉米蘇配咖啡啫喱伴杏仁脆脆 ($68)店員話呢個點火效果夜晚會更

香煎北海道帶子配粟米蓉 ($148)

傳統意大利麵 ($188)

安格斯西冷扒 ($398)

提拉米蘇配咖啡啫喱伴杏仁脆脆 ($68)
店員話呢個點火效果夜晚會更加靚,呢個甜品口感好豐富,有濃濃嘅酒味,果然係招牌甜品!!

對於我來講,食物嘅味道當然最重要,亦都好欣賞呢間餐廳係餐具擺盤上花咗唔少心思,人客見到咁靚都食得開心啲!!

不經不覺同朋友都食咗兩個鐘頭有多,感恩可以暫時遠離繁囂欣賞美景和美食!
2019-05-25
$400 (Lunch)
  • 招牌提拉米蘇配咖啡啫喱伴杏仁脆脆
  • 香煎北海道帶子配粟米蓉