2016-01-19 771 views
《MYOC☕️咖啡店》亦是位於銅鑼灣既呢間咖啡店朋友極力推薦🎉!就係之前介紹的綠茶雪糕店對面👻!朋友都是特地來呢度飲咖啡☕️~ 由於我唔飲得咖啡(會心跳得好快🙈),所以我只點了我最愛的熱巧克力!這裡熱巧克力都不錯喔!賣點是上面的Cream是店舖自己handmade的😍!味道都算濃而不太甜~ 飛雲爸爸點了有🍊橙味的咖啡。佢話好味好特別,朋友說像一隻食過的巧克力,但忘了係咩牌子😅。 另一杯係草莓口味的冰咖啡,我沒有試但朋友都話好好味!好似話係比較像草莓味的巧克力奶多於咖啡。 而另一杯我真的忘了🙈!飛雲媽:「牙醫,如果你見到呢個post就介紹下你杯☕️咖啡啦!我唔記得你飲左D咩呀😂😂😂」 之後我們再叫了一個番薯pancake! 我覺得小店好有心思,Pancake切開都是紫色的😍(有番薯味喔)Cream亦是handmade的番薯味道👍🏻!配上🍌香蕉及🍯蜜糖好好味!唔會太甜!如果喜歡紫心番薯一定要試喔🎉🎉! 見到餐牌上有好多不同種類的咖啡!圖案仲要係自己畫的💫! 黑板上亦寫有不同國家的咖啡豆種類! 我自己完全唔識咖啡因為我對咖啡真係極度敏感,不過跟我們一起去的朋友都很愛

見到餐牌上有好多不同種類的咖啡!圖案仲要係自己畫的💫!

黑板上亦寫有不同國家的咖啡豆種類!

我自己完全唔識咖啡因為我對咖啡真係極度敏感,不過跟我們一起去的朋友都很愛喝咖啡(聽說每天都要喝☺️),所以呢間小小的咖啡店應該真的不錯👍🏻👍🏻!
2016-01-15
$80 (Tea)