今日經過銅鑼灣發現有間新開嘅台式炸雞店,見到啲炸雞扒口味都幾特別(避風塘炸雞排、蒜香炸雞排同海苔炸雞扒)!舖頭入面仲有幾張枱可以俾人坐低食嘢,所以決定同朋友入去試試😋😋🅵🅾🅾🅳海苔炸雞扒 $48一攞上手完全俾炸雞扒嘅size嚇親!份雞扒有我手掌咁大🤚🏻雞扒獨特焦香,外皮仲灑咗滿滿嘅海苔粉,鹹甜鹹甜的味道,好香口!避風塘炸雞排 $48聽講呢個口味係香港限定,有少少辣嘅味道,好有地道大排檔風味!肉質軟嫩,雞扒香脆惹味!蒜香炸雞排 $48厚切雞扒口感紮實,雞扒外皮炸到顏色金黃,咬落脆卜卜,一咬塊雞扒啲肉汁就爆出嚟,滿滿嘅蒜香味道,味道濃郁!爆汁嫩雞 (大) $48🐔雞粒做得十分出色,雞肉肉質好嫩滑,咬落口真係有爆汁!調味都做得好好,鹹香惹味!香酥炸雞皮 $26即叫即炸!超級爽脆!食落唔會覺得好油膩,係會食極唔停嘅特色小食👍🏻金鑽鳳梨 $25🍍呢個可以話係呢間餐廳嘅招牌之一!用咗大大塊新鮮菠蘿去炸,外皮酥脆,灑上梅粉,但內裏菠蘿十分多汁鮮甜,咬落仲好Juicy!!!炸粟米筍 $25🌽比較少見嘅炸物款式!口感爽脆!推薦!百香果綠茶 $28 & 金宣烏龍 $20味道中規中矩,勝在方便!買完炸雞,

🅵🅾🅾🅳

海苔炸雞扒 $48

避風塘炸雞排 $48

蒜香炸雞排 $48

爆汁嫩雞 (大) $48

香酥炸雞皮 $26

金鑽鳳梨 $25

炸粟米筍 $25
🌽比較少見嘅炸物款式!口感爽脆!推薦!

百香果綠茶 $28 & 金宣烏龍 $20
味道中規中矩,勝在方便!買完炸雞,順便可以買埋台式嘢飲❤️❤️

另外我都見到呢間餐廳有推出香港限定台式便當,例如有招牌天王口味嫩雞便當同素菜便!都好適合晏晝買嚟放lunch😆😆