2024-04-09 2 views
二訪!上次到訪已經印象非常不錯餐廳位置闊落 燈光微暗相當有情調最近 全新推出十一品二人前套餐真係相當抵食實惠 ₍₍ (ง ˙o˙)ว ⁾⁾☞ 二人前套餐  $650𓂃𓂂𖡼 前菜 - 芥辣八爪魚、炙燒北海道帆立貝、炙燒三文魚同行友人非常喜歡這款八爪魚 appetizer煙煙靭靭嘅八爪魚混合埋 wasabi 非常開胃我自己就鍾意炙燒北海道帆立貝表面經過輕輕炙燒 散發中鮮香口感爽彈又惹味𓂃𓂂𖡼  串焼き - 溏心蛋豚肉卷、紫蘇雞腿肉、明太子山藥、金菇肥牛卷個人嚟講真係好鍾意好 diversed 嘅 menu可以食到勁多種類嘅 item 係最開心見到呢碟一上就知好 mm7!金菇肥牛卷真係好好食 金菇爆汁溏心蛋 一大啖咬落蛋汁爆發 好爽𓂃𓂂𖡼  逸品料理 - 唐揚炸豆腐、蜜糖柚子雞翼蜜糖柚子雞翼非常香口表皮外脆肉汁香濃 好食! 𓂃𓂂𖡼  飯卷 - 壽喜燒牛肉、牛油果忌廉芝士一開始睇到牛油果忌廉芝士諗緊會唔會唔夾呢?結果真係好好食 ( ฅ́˘ฅ̀)♡𓂃𓂂𖡼 主食 - 壽喜燒牛肉烏冬/鰻魚炒飯有兩款主食畀大家揀我自己就揀咗鰻魚炒飯飯粒充滿鰻魚汁嘅香味 但又唔係太濕口感不錯𓂃𓂂𖡼 甜品 - 草莓牛奶布甸全
二訪!上次到訪已經印象非常不錯
餐廳位置闊落 燈光微暗相當有情調

☞ 二人前套餐  $650

𓂃𓂂𖡼 前菜 - 芥辣八爪魚、炙燒北海道帆立貝、炙燒三文魚

同行友人非常喜歡這款八爪魚 appetizer
煙煙靭靭嘅八爪魚混合埋 wasabi 非常開胃
我自己就鍾意炙燒北海道帆立貝
表面經過輕輕炙燒 散發中鮮香
口感爽彈又惹味

個人嚟講真係好鍾意好 diversed 嘅 menu
可以食到勁多種類嘅 item 係最開心
見到呢碟一上就知好 mm7!
金菇肥牛卷真係好好食 金菇爆汁
溏心蛋 一大啖咬落蛋汁爆發 好爽

𓂃𓂂𖡼  逸品料理 - 唐揚炸豆腐、蜜糖柚子雞翼

蜜糖柚子雞翼非常香口
表皮外脆肉汁香濃 好食!

𓂃𓂂𖡼  飯卷 - 壽喜燒牛肉、牛油果忌廉芝士

一開始睇到牛油果忌廉芝士諗緊會唔會唔夾呢?
結果真係好好食 ( ฅ́˘ฅ̀)♡

𓂃𓂂𖡼 主食 - 壽喜燒牛肉烏冬/鰻魚炒飯

有兩款主食畀大家揀
我自己就揀咗鰻魚炒飯
飯粒充滿鰻魚汁嘅香味 但又唔係太濕
口感不錯

𓂃𓂂𖡼 甜品 - 草莓牛奶布甸

全晚最鍾意食嘅甜品就係呢個!
唔甜 好滑 好彈 好食  (੭•̀ᴗ•̀)੭

☞ 土の梅 𝗣𝗲𝗮𝘁𝗲𝗱 𝗨𝗺𝗲 $138
𝘞𝘢𝘬𝘢𝘵𝘴𝘶𝘳𝘶 𝘑𝘶𝘦𝘯𝘮𝘺𝘰 𝘞𝘩𝘪𝘴𝘬𝘦𝘺, 𝘜𝘮𝘦𝘴𝘩𝘶, 𝘊𝘢𝘮𝘱𝘢𝘳𝘪, 𝘖𝘳𝘢𝘯𝘨𝘦 𝘉𝘪𝘵𝘵𝘦𝘳𝘴

入口 smoky 同些少 bitter sweet
鍾意飲 whiske 嘅話呢杯夠哂 strong!

☞ 桜の祝福 𝗦𝗮𝗸𝘂𝗿𝗮 𝗕𝗹𝗲𝘀𝘀𝗶𝗻𝗴 $138
𝘋𝘢𝘪𝘺𝘢𝘮𝘦 𝘚𝘩𝘰𝘤𝘩𝘶, 𝘙𝘰𝘬𝘶 𝘎𝘰𝘪𝘯, 𝘚𝘢𝘬𝘶𝘳𝘢 𝘓𝘪𝘲𝘶𝘦𝘶𝘳, 𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘑𝘶𝘪𝘤𝘦, 𝘙𝘰𝘴𝘦 𝘚𝘺𝘳𝘶𝘱, 𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯 & 𝘖𝘳𝘢𝘯𝘨𝘦 𝘉𝘪𝘵𝘵𝘦𝘳𝘴

聽店員介紹呢款最受女客人歡迎
粉紅色賣相少女打卡 able
帶有檸檬玫瑰味 好易入口🌹

成個套餐真係超豐富同好多種類
好抵食 適合撐枱腳、同朋友 chit chat!
二人前套餐
串焼き - 金菇肥牛卷